XMP desteği hangi Intel chipsetlerinde mevcut?

MiracleSound

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar daha önce böyle bir konu açmıştım ve çok kesin bir cevap alamadım. Zaten fazla cevap gelmemişti. Tekrar sormak istedim hangi intel chipsetli anakartlarda xmp desteği mevcut?
Örnek olarak bu anakartlarda mevcut mu?
MSI Z97 G43
Asus H81 Gamer
MSI H97 PC MATE
MSI B85 G43

Not: Kullanılacak işlemci Intel i5 4590, Kullanılacak ram Gskill Ripjaws 1866MHz (4Gbx2) Cl9(XMP desteği var).

Hiçbirinde kullanamasın. Çünkü o işlemci o MHz değerlerini desteklemiyor. Anakartlara gelirsek Z97 hariç hiçbirin OC desteği yok,o yüzden o ramler kullanılmaz. 1600 MHz tercih etmen gerek.

Hiçbirinde kullanamasın. Çünkü o işlemci o MHz değerlerini desteklemiyor. Anakartlara gelirsek Z97 hariç hiçbirin OC desteği yok,o yüzden o ramler kullanılmaz. 1600 MHz tercih etmen gerek.
Pardon ama o zaman XMP ne işe yarıyor bu anakartlarda?

@Recep Baltaş, Abi şu konuya bir el atar mısın? Acilen Pc toplamak zorundayım ve böyle bir sorunum var. Ramler alınmış durumda değiştirme şansım yok. Anakart konusunda bir belirsizlik içindeyim doğrusu nedir yardımcı olursan çook sevinirim.

Not: Acele etmemin nedeni eski bilgisayarımın AutoCad 2015 kaldırmaması ve Vizelerde Autocad 2015 üzerinden yapılacak olması.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı