XMP olmadan 3200 MHz RAM kullanmak

xemre253

Centipat
ASROCK B450 PRO4 anakart kullanıyorum. ADATA XPG SPECTRIX D60G model RAM'den elimde 2 adet var. 2. ve 4. slota taktım ve dual kit olarak kullanmaktayım.

2. ve 4. slota takmam RAM'leri dual kit yapıyor fakat dual kit denilen olay RAM'le mi alakalı yoksa örnek olarak bunun gibi mi ADATA XPG?

XMP aktif edince 3200 MHz'de donmalar yaşıyorum. Daha önceden XMP seçmeden 3200 MHz'de kullanabiliyordum. Ama yük altında bu frekans değeri yüzünden makine restart atıyordu. Sıcaklıktan olmadığına eminim sorun RAM'lerde. BIOS sürümümü dün akşam güncelledim 3.50 oldu ve XMP seçtiğimde artık bilgisayar açılmıyor ve 2667 MHz hızında veya daha düşük frekanslarda kullanmak zorunda kalıyorum.

RAM'lerin tam modeli anakartta yok ve pek anlayamadım. Sizce destekliyor mu?

RAM'lerimi değiştirmeli miyim? Dual kit denilen olay için ve XMP kullanamama sorunu için ADATA XPG RAM'leri mi kullanmam lazım? Aralarındaki fark nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
3200'de çalışması gerekiyor ya anakart yada ramlerde sıkıntı var. Hangi parçada ıkıntı olduğunu çözdükten sonra garantiye yolla o parçayı. Örneğin bi arkadaşının sistemine tak ramleri 3.2ghz de çalıştır çalışıyorsa anakart yine benzer hata veriyorsa ramden kaynaklı.

Malesef başka bir arkadaşımda deneme şansım yok ancak sıkıntı olma durumu ihtimaline uzağım çünkü bios güncellemesinde önce zaten çalışıyordu stabil olmasa da. Ama her ihtimalde XMP aktifken sorun çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…