Çözüldü XMP profile açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ardaerkan

Decapat
Daha fazla  
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci
Ryzen 5 5600G
Merhaba. MSI B450M-A Pro Max anakart ve G.Skill Ripjaws 8 GB 3600MHz RAM'lerim var. XMP profile açmayı denediğimde ekran gelmiyor. BIOS pilini sök tak yaparak bunu düzelttim ve hazır ayarlardan 3600MHz olanı seçip öyle çalıştırdım bu sefer açıldı ama hemen ardından mavi ekran verdi. Memtest 86 ile test ettim RAM'ler sağlam, çıkartıp soketlerini de yer değiştirdim ama yine sonuç aynı oldu. Bende deneye deneye 3200MHz'lik hazır ayarı seçtim. Hala daha ara sıra mavi ekran veriyor ama genel olarak stabil çalışıyor. Anakart evet 3200MHz ama 4133MHz'e kadar OC destekliyor. RAM'lerimi 3600MHz'e nasıl yükseltebilirim?

BIOS güncellemesi ardından birçok şey denedim; RAM voltajını değiştirdim SoC voltaj ayarı yaptım fakat sorun hala devam etti. Bende daha fazla katlanamayıp diğer ayarları da chat gpt yardımıyla kurcalamaya başladım en sonunda RAM'i söküp üzerinde yazan CL, voltaj ve frekans ayarlarını BIOS'a geçirdim SoC voltajını 1.1 yapıp command rateyi Gear down moda aldım ve düzeldi. Belki en başta Gear down moda alsam XMP profil ile çalışırdı bilemiyorum. BIOS pilini bir kez daha sök tak yapmaya tırnağım dayanmazdı bende XMP profil açmayı denemeden bu haliyle bıraktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…