XMP profili sonrası "DRAM Timing Mod" ayarları nasıl olmalı?

egecaptu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar iyi günler diliyorum.

Elimde Corsair Vengeance 8 GB 2400MHz 1 adet RAM bulunuyor.
Anakartım MSI B250M PRO VD.

BIOS ayarlarında XMP profilini etkinleştirdikten sonra DRAM Timing Mod diye bir seçenek geliyor. Link, unlink, Auto seçeneklerini seçmemi istiyor.
Forumda ve başka sitelerde araştırma sonucunda link yap diyen var, unlink yap diyen de var ama hangisini yapacagım konusunda hala bilgisizim. Bilgili birileri yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
resimlerdeki gibi durum hocam ve farkettiğiniz yanlış bir durum mevcut mu dram timing ayarını değiştirmeli miyim link yada unlik olarak birde farkettiğim kadarıyla slot#3 yazıyor önemi var mıdır? dram frenquency de 1200 yazıyor galiba 2 ile çarpıyorduk doğru çalışıyor mu mhz olarak?
2400 MHz bellekte XMP falan olmaz. BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp sisteminizi kullanmaya devam edin. Emin olamadım, belki vardır. CPU-Z indirip SPD ve Memory sekmesinin ekran görüntüsü

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    22,5 KB · Görüntüleme: 221
  • aasdas.PNG
    28,3 KB · Görüntüleme: 209
ayarlar sıfırlayınca link olarak gözüküyor bazıları değiştirin demişti o yüzden sormuştum peki bios ayarlarımda değiştirmemi tavsiye ettiğin bir yer var mı? teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20201207_211744.jpg
    217,3 KB · Görüntüleme: 208
  • 20201207_211720.jpg
    280,1 KB · Görüntüleme: 151
  • 20201207_211725.jpg
    269,7 KB · Görüntüleme: 177
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…