XMP RAM OC Sorunu

Hamza44

Hectopat
Daha fazla  
Benim MSİ Z170-A PRO 3200 MHz OC anakartım ve Kingston HyperX Savage 2x8 16GB 3000 mhz RAM'lerim var. BIOS'a girdiğim zaman OC bölümünden xmp profile 1 seçeneğini işaretliyorum ve RAM'ler 3000MHz ye ayarlanıyor ve voltaji 1.350v'ye. Kaydedip yeniden başlattığımda ise bilgisayar 10 15 saniye açılıyor daha sonra görüntü gidiyor. Aynı işlem profile 2, 2666 MHz, 1.350v'de yaptığım zaman hiçbir sorun çıkmıyor. BIOS'u da güncelledim fakat bu problem düzelmedi. Ne yapmam gerek?
Acaba voltaj ile mi alakalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de benzer bir sorun vardı XMP 1 ve XMP 2 seçtiğimde hata veriyordu açıldıktan 30 saniye sonra kilitleniyordu ne klavye ne de fare çalışmıyordu. Eğer deneme imkanınız var ise başka bir bilgisayarda denemenizi öneririm. Bu arada benim RAM'ler arızalıymış.:cry:

Voltajı 1,500 falan deneseniz acaba bir faydası olur mu?

Kardeşim msi anakartlarda mhz ve cl değerlerini kendin seçebiliyorsun diye biliyorum. Benim z97 gaming 5 vardı 2400 mhz cl12 performansta çalıştırıyordum ramimi. O da hyperx savageydi ama ddr3 olanı. Xmp seçme kendin ayarla. Kolay gelsin

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı