XMP RAM'de benchmark test sonucu değerlendirmesi

syee

Centipat
Merhaba arkadaşlar kafam bir konuya takıldı. BIOS'umu güncellemeden önce 1.2 kere bu testi yapmıştım ilk zamanlar sadece ekran kartımın değeri fena olmasa da overlock yapın ibaresi vardı sadece oyunlarda da crash yediğim için çok Gaming mode ayarında kullanıyordum. Araştırdıgım kadarıyla da sitedekiler ekran kartlarının limitlerinde overlock yaptıgı için normal değerler sanki alt değer gibi gözüküyor diyorlardı bazı forumlarda ama sıkıntım şu:
BIOS'umu güncellmeden önce RAM'lerimde gayet iyi yeşil ibare olara iyi sonuç almıştı ama BIOS'umu güncelledim. XMP ayarı sıfırlanmıştı ben de XMP 1 tekrar aldım aklıma bir soru takıldı diye tekrar yapınca RAM'lerim düşük değerde çıktı kırmızıyla gözüktüğü gibi. 16 GB 3200MHz RAM'lerim var Dual channel gerekli XMP ayarını yaptığım halde site bana XMP aç diyor. Kapatıp açtım falan bir resledim 2.3 kere daha test ettim sonuç yine aynı.
Kısaca XMP 1 de açık oldugu halde bana XMP aç diyor ve BIOS'umu güncelledikten sonra böyle çıkıyor. Sitede eksik bir ayar mı yaptım acaba hazır sistem almıştım. Ellememiştim bu tarz ayarlara görselleri bırakıyorum buraya bilgili kişiler yardım ederse sevinirim.

ssssssa.PNG

asas.png

eret.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı