Xmrig miner virüsü nasıl silinir?

melihoper

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm, bilgisayarımda görev yöneticisinde xmrig miner yazıyor, virüs olduğunu fark ettim. Arka planda hiçbir şey açık olmamasına rağmen ekran kartı sıcaklığım 50-60 derecelerde, işlemci de aynı şekilde. CPU kullanımı sadece xmrig miner için %50 yazıyor görev yöneticisinde, Malwarebytes kurdum tarama yaptım hâlâ tarıyor, bulsa bile içime sinmeyebilir. Format çözüm olabilir mi? Yani format ile tamamen kökten çözebilir miyim bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un yüklü olduğu Disk'i alıyorsun bilgisayarcıya götür onlar birkaç işlemle diski tamamen virüslerden arındırıyorlar bu kökten çözüm (bilgisayarcıda yaptırıyoruz çünkü kendiniz biçimlendirirseniz virüs biçimlendirdiğiniz bilgisayara bulaşabilir) diğer çözüm ise format at bilgisayara USB ile bu da bir çözüm ama önemli içerikler varsa bilgisayarında Bitdefender antivirüs ile temizleyedebilirsin (premium olmalı) bu çözüm yollarından önerdiğim bitdefender.

usb ile atmasam direkt orjinal windows kullanıcısıyım normal format atsam aynı etkiyi alır mıyım hocam

Format ile kökten çözebilirsiniz evet. Ancak tarama sonrası Kaspersky free ile de tarama yapmanızı tavsiye ederim.
Hocam şu şekilde bir açıklama daha yapmak istiyorum, Malwarebytes ile tarama yaptıktan sonra Xmrig Miner virüsünü tespit etti, karantinaya alıp sildim. Şu an CPU kullanımı vs. normal durumda birde bunun üstüne windows içinden bu bilgisayarı sıfırla yaparsam sorun kökten çözülür sanırsam değil mi. Uzun zamandır bilgisayar kullanmıyorum kusura bakmayın bir sürü sorular sordum eskiden virüsler vs. bu kadar uğraştırıcı değildi 2010'lu yıllarda.

Son düzenleme:

Windows üzerinden sıfırlarsanız Malware'in kalma ihtimali var.
Temiz bir PC'den kurulum USB'si hazırlayıp temiz kurulum yapmak en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…