XPC S70 tam hızda çalışmıyor

yusuf ertürk

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
XPG S70 GAMMİX
Anakart
ASUS B550M-K PRİME
Resimlerde gösterdim. Bilen abilerim, ablalarım varsa yardım ederse sevinirim. İşlemci R5 5600, anakart B550M K, SSD M.2_1 slotuna takılıdır. BIOS’tan Gen 4 olarak nesli değiştirildi, software güncellendi, dengeli ve yüksek performans güç modlarında denendi. Format atıldı. Kasa içindeki M.2_2 slotundaki SSD çıkarılıp tekrar denendi. Şu an kasada 500 GB ve 1 TB SSD var; XPG 1 TB olanıdır. Kasa ilk geldiğinde ve test ettiğimde hız 5’e 7 idi, yani tam hızını yansıtıyordu, sonradan pek kontrol etmedim. Arkadaşlarla çözümünü günlerdir bulmaya çalışıyoruz ancak bulamadık. Belki gözümüzden kaçan vardır diye sizlere soruyorum. En son yaptığım şey, XPG’yi Disk Yönetiminden Windows 500 GB olan SSD’ye kurulu olduğu için :A biçiminde oluşturmuştum. Alakası var mı bilmiyorum ama şu an XPG’de Windows kurulu ve disk :C şeklinde gözüküyor, yine de hızı aynı. Bir ayarın PCIe 3.0’da kaldığını düşünüyoruz ancak bulamadık. Sorunu bilen yardım etsin, çözümlerimiz tükenmeye başladı.

Dosya Ekleri

• 1755157479500.png
    1755157479500.png
    260,1 KB · Görüntüleme: 24
  • 1755157603493.png
    1755157603493.png
    23,3 KB · Görüntüleme: 20
@yusuf ertürk Sorun SSD'nin kendisinde.
Kullandığı kontrolcü IG5236 sorunlu bir model. Bu tarz hız kayıpları sık sık yaşatması bi kenera bazı kullanıcılarda verilerin silinmesi veya direk SSD'nin bozulması ile bitiyor.
Mümkünse iade edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Okuma ve yazma hızlarına bakarsak PCIe 3.0'da takılmış görünüyor hocam.

Eki Görüntüle 2557173
Onu bizde biliyoruz hocam düzeltemiyoruz.

@yusuf ertürk Sorun SSD'nin kendisinde.
Kullandığı kontrolcü IG5236 sorunlu bir model. Bu tarz hız kayıpları sık sık yaşatması bi kenera bazı kullanıcılarda verilerin silinmesi veya direk SSD'nin bozulması ile bitiyor.
Mümkünse iade edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2 yıl önce alındı ve 2 yıl kendini tam hızda kullanıyordu yeni başladı

Son düzenleme:
2 yıl önce alındı ve 2 yıl kendini tam hızda kullanıyordu yeni başladı
SSD'yi güncellediniz mi? Adata programı ile yapabiliyorsunuz.

Birde CrystalDiskInfo sonucunu atın, bakalım.

Evet güncelledim info sonucu %99 sağlıklı ancak yinede atayım hocam

1755783326795.png
1755783370086.png

başka at dediğiniz varsa atayım hocam

Hocam denemedim çünkü elimde zaten gen 4 destekleyen anakartı geçtim anakart yok. Hala bir seçeneğin 3.0 da seçili kaldığını düşünüyoruz ama bulamadık
Tanıdık veya bilgisayarcıdan bir Gen 4 anakart bulup denemek lazım. Şuan ihtimal olarak ya anakart dediğiniz gibi 3.0 sürümünde takılı kaldı yada dediğim gibi SSD'nin kontrolcüsü sıkıntıya girdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı