Bildiğiniz gibi Sony, Xperia M4 Aqua modelinin ülkemize sadece 8 GB'lık versiyonunu getirmişti ve sonucunda telefonun bitmeyen bir yetersiz hafıza problemi var. Ben de cihazı oldukça sevdiğim için buna rağmen halen kullanmakta ısrar ediyorum =)). Google, Android 6.0 güncellemesinde, adoptive Storage isimli, hafıza kartını dahili hafıza olarak kullanabilmeyi sağlayan bir özellik getirmişti ama maalesef Sony, güncellemeyi bu telefonda bu özelliği kapatarak sunmuştu. Ama sonra kullanıcılar sistemi hack etmeyi başardı ve hafıza kartını adb Tools ile formatlayarak adoptive Storage'i kullanılabilir hale getirdiler. Ben de buradaki açıklamalar ile 1 tam gün uğraşarak sonuca ulaştım ve toplam dahili hafızayı 16 GB'a yükseltmiş oldum.
Ama bu sefer de şöyle bir sorunum var, dahili depolamada olan verileri adoptive Storage kısmına aktar dediğimde, 1 GB kadarlık oldukça küçük bir kısmını aktarıyor. Orada daha 6 GB'tan fazla boş alan var ama bir işime yaramıyor, yetersiz hafıza sorunum devam ediyor. Ekran görüntüsünü de aşağıda paylaşıyorum. Dahili depolamadaki tüm uygulamaları adoptive Storage kısmına aktarmanın bir yolu var mıdır?