"Xperia Z2 ısınıyor mu ?", "Oyun performansı nasıl ?" soruları üzerine bir test yapmak istedim. Asphalt 8 ve GTA San Andreas'ı yükledim.
Testleri yaparken çeşitli testler için bir arada bulundurduğum LBE Security, CM Security, Kaspersky Internet Security, Avast'ın hepsinin açık olduğunu da hatırlatmak istiyorum.
Onlar olmasa daha iyi değerlerle de karşılaşacağımı düşünüyorum.
Kullanılan Sürüm : 4.4.2, 17.1.1.A.0.438 RomAur v3.7
Telefon Root'lu durumda. Geliştirici Seçeneklerinden Animasyonlar kapatıldı. Bazı gereksiz Stock programlar kaldırıldı. 56 tane program yüklü durumda telefonda. Testler yapılırken bazı uygulamalar açık durumdaydı. Wifi açık şekilde testleri gerçekleştirdim.
Asphalt 8
Oyun ayarlarından grafikleri en üst düzeye aldım. 20 dakika civarında oynadım. Sıcaklık 43.5 dereceye ulaştı. Şu anki sıcaklar düşünüldüğünde soğuk bile sayabiliriz bu değeri. Oyunda kasma, takılma sorunu yaşamadım. Nitro kullandıktan sonra arabanın arkası titrek ve bulanık gibi kalıyordu sadece. Oyundaki bir bug sanırım o da.
GTA San Andreas
Oyun ayarlarına girip grafikleri, gölgeleri, detayları yani her şeyi maksimuma aldım. 20 dakika civarında oynadım. Sıcaklık 47.5 dereceye çıktı. Bana göre yine aşırı bir sıcaklık değil şu anki şartlar düşünüldüğünde. Oyunda kasma, takılma yaşamadım. GTA San Andreas'ı Pentium 4'lü eski masaüstü bilgisayarımda oynamaya çalışmıştım ilk çıktığında. Ondan daha keyifli bir deneyim yaşadığımı söyleyebilirim.
Sonuçları değerlendirmek gerekirse Xperia Z2 beklentilerimin üstünde bir performans verdi. Sıcaklık değerlerini gayet normal buldum. 20 dakika test ettim ancak sıcaklık sabitlenmişti. Yani daha fazla oynasam da pek değişmeyecekti. Oyunları kapatınca çok kısa bir süre içinde eski sıcaklık değerlerine geri döndü zaten.