Xperia Z2 vs. Lumia 1020

Gorthaur

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Telefon almayı düşünüyorum. (Hala alamadım uzun zamandır) 1020 ve (Z2 yi duyunca) Xperia Z2 arasındayım. Gerçekten farklı alanlar gibi geliyor ama karşılaştırdığım şeyler bunları cazip kılıyor. Temiz bir kullanıcıyım, telefon beni bırakmazsa 3-4 yıl kullanabilirim. Android'ten çok şikayet duyuyorum. WP ise güzel ve stabil. Ama uygulama sıkıntılı. Xperia Z serisi hoşuma gidiyor ve de Z2'yi duyunca bayağı heyecanlandım ama Android tarafı olduğu için biraz canımı sıkıyor. Kasmaydı donmaydı virüstü Root falan bunlar çok sık oluyor mu merak ediyorum açıkçası. Kime sorsam kendi telefonunu övüyor.
Yardımcı olacağınıza eminim, teşekkürler.

Konunun başlığıyla belki iki telefonun kıyaslanamayacağını düşünenler olabilir, WP vs. Android gibi düşünmek daha iyi olur. Tarafsız cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi arasında seçim yapacak olsaydım Xperia Z2 Alırdım

Yıllardır Android kullanıcısıyım ve root yapma stock ve custom Rom yükleme işlemini sorunsuz yaparım ve tabanını bildiğim bir telefon. Android platformu ve Z2 al derim..

Evet pahalı olur ilk zamanlar ve sony telefon'larının fıyatı düşmez kolay kolay samsung gibi s5 te güzel bir tel olacak ama 800 ve 805 li işlemciler varkende samsung un işlemcileri düşük performans lı oluyor...

Fotoğraf çekmeyi seviyorsan 1020 almalısın, ama platform olarak dersen bende lumia 520 vardı az çok WP bilirim işletim sistemi gayet stabil ve hızlı uygulamaya gelirsek mağazasında android'e göre daha az çeşitlilik var. Bir arkadaşımda da 1020 var ama her şeyden memnun ama oyun oynarken cihazın biraz fazla ısınıyor diye şikayetleri vardı ama WP Mayıs ayında çıkaracakları 8.1 güncellemesiyle tadından yenmez bir hale gelecek diye biliyorum

Kamera konusunda 1020 daha iyi bir performans verecektir ama Xperia Z2 onun dışında ideal. Android ișletim sistemi sizi korkutmasın. WP daha stabildir ama geleceği biraz sıkıntılı. Android için istediğiniz uygulamaları rahatça bulabiliyorsunuz. Düşük bütçeli telefonlarda Android sıkıntı çıkarır. Z2 gibi bir amiral gemisinde bir sıkıntı yaşamazsınız. Donanım olarak çok güçlü bir telefon.

Şimdisi için Android'den Z2 ile bir şikayet olmaz zaten. Ya sonrası için ? O zaman amiral gemisi olmayacak vesselam. Uzun zaman kullanmak istiyorum.

Ben halen Xperia Z kullanıyorum. Ama hiç sorun yaşamıyorum. Xperia Z2 kaç kat daha üstün Z'den. Sony söz verdi güncellemeler geliyor sürekli. 4.1.2'den başladım şimdi 4.3'teyiz. Bu ay da 4.4 geliyor. Diğer markalar gibi yalnız bırakmıyor yani Sony. Ben memnunum. Bir daha telefon alırsam Sony alırım kesinlikle. Çok memnun kaldım telefondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…