XPG Batellecruser RGB ve Fan Bağlantısı

megatrown21

Kilopat
Anakartımı kasaya montajladım. RGB bağlantıları hariç kalan bağlantıları yaptım. Kasamın modeli XPG Batellecruser. Resimlerde kasadan çıkan kasaya bağlı kablolar var.

RGB kontrolcü satın aldım:
Kasadaki bu kabloların bağlantılarını nereye yapmam gerekiyor? Fan ve RGB'leri nereye takacağım

Ayriyeten AMD 3700X ile beraber gelen Wraith Prism soğutucunun içerisinden 2 adet kablo çıktı. Birisi USB birisi RGB. Mystic light ile RGB'sini kullanma şansım var mı? Varsa nereye bağlamalıyım.

Anakartım X570 GAMING Edge Wi-Fi.

Güç kaynağım FSP gpro 850W Gold

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar öncelikle Wraith Prism için olan RGB kabloyu anakartının üzerindeki 4 pin RGB çıkışına bağlarsan MSI'ın yazılımı ile kontrol edebileceğini düşünüyorum. Daha önce kullanmadım ama mantıken öyle olması lazım ister USB ile ister RGB ile bağlanabiliyordur anakartında RGB girişleri mevcut CPU fan ve RGB kablosunu kullanarak kontrol edebilirsin.
Kasa fanları için olan kısma gelince de gördüğüm kabloların bir kısmı kasadaki kontrolcüden geliyor diye düşünüyorum. Kasanda gelen standart kontrolcüye hem 4 pin RGB LED şeritler ekleyebilirsin hem de ARGB fan ya da şeritler. Sen ayrıyetten bir kontrolcü almışsın zaten kasadan gelen kablolarla bir işin yok. Yapman gereken 3 adım var.

1- Fanlarından 2 adet kablo çıkıyor bir tanesi ışıklandırma için bir tanesi dönüşü için. ARGB çıkışlarını kendi aldığın kontrolcüye bağlayacaksın. Kontrolcünün bir ucundan çıkan kabloyu da anakartının üstünde bulunan 3 pin ARGB çıkışına.

2- Kontrolcünün üstündeki diğer kablo da SATA power kablosu bunu güç kaynağından çıkan SATA kablosuna bağlamalısın.

3- Eğer fanları kumanda ile değil de anakart üzerinden kontrol etmek istiyorum dersen de kasanın ön panelinde bulunan reset tuşundan gelen kabloyu da kontrolcüne bağlayacaksın 2 pin girişi var. Reset tuşuna 3 saniye basılı tuttuğun zaman kontrol MSI'ın programına geçer.

Not olarak da şunları söyleyeyim; MSI anakartlarda ARGB değil de JRAINBOW olarak geçiyor olabilir kullanma kılavuzundan yerleri için buna bakman lazım ve fanlardan çıkan 3 pin diğer kabloları da bir birine bağlaya bağlaya tek girişe düşürüp kasanın üzerindeki SYS_FAN bağlantısına takman lazım.

Hocam bende de aynı problem var ben kontrolcü almadan direkt kasanın üstünden yapmak istiyorum illa kontrolcü almam gerekiyor mu? Ve arkadaşın ilk resimde 3 adet ucu kapalı kablo var onlar ekstra bir LED falan takılması için mi?

İlla kontrolcü alman gerekiyor

Evet muhtemelen ucu kapalı olanları LED şerit eklemek içindir. Sizde de aynı kasadan varsa eğer muhtemelen kasanın kendi kontrolcüsü vardır. Günümüzdeki çoğu kasada kontrolcüler sabit geliyor zaten kontrolcü almadan da kasadaki kontrolcüyü kullanarak kontrol edebilirsin RGB leri. Tek yapman gereken kasanın ön panelinde bulunan reset butonunu anakarta değil de kontrolcüye bağlamak. Tam olarak hangi kısımları, bağlantıyı ya da yapmak istediğini söylersen kasanızın modelini araştırıp daha detaylı anlatabilirim.

Hocam benim için LED'e istediğim şeyi yaptırmak çok önemli değil bildiğim kadarıyla kasada zaten yeterli modlar var ben sadece bunları extra mastafa girmeden bağlasam yeterli

Hocam benim için LED'e istediğim şeyi yaptırmak çok önemli değil bildiğim kadarıyla kasada zaten yeterli modlar var ben sadece bunları extra mastafa girmeden bağlasam yeterli
Anakartınızın modeli ne ? ARGB desteği var mı anakartının bu önemli kablolardan anladığım kadarıyla bağlantısı mümkün. ARGB varsa anakartında yapman gereken çoklayıcı kablo almak olacak fanlardan gelen ARGB leri tek uçta toplayıp anakarta takınca kendin kontrol edebilirsin.

Anakart MSI Z390 PRO Carbon AC hocam var diye biliyorum ama mesela şu an kasa geldiği gibi 2 kablo var atlamalı giden diğer 3 kablo boşta geldi

Anakart MSI Z390 PRO Carbon AC hocam var diye biliyorum ama mesela şu an kasa geldiği gibi 2 kablo var atlamalı giden diğer 3 kablo boşta geldi
Evet anakartında mevcut bağlantı JRAINBOW olarak geçiyor. Fanlarından 2 adet kablo çıkıyor ayrılıyor birisi ARGB diğeri ise fanların hızlarını kontrol etmene yarayan kablo (çıkan kabloların da 2 adet ucu var dişi ve erkek olarak). Yapman gereken 1. fanın dişi ARGB ucunu anakartında JRAINBOW'a 2. fanın dişisini de 1. fanın erkeğine 3. fanın dişisini 2. nin erkeğine şeklinde bütün fanları bir öncekine bağlayarak hepsini anakarta bağlamış olacaksın. Bu şekilde bağlantıyı yaparsan MSI Dragon Center ile efektleri ve renkleri kontrol edebilirsin.

Hocam anlattığınız atlamayı yapmışlar ben sadece dediğiniz gibi anakarta bağlıyacağım biraz araştırdım boşta gelen 4 adet kablo ekstra LED bağlamak isterseniz diyeymiş. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…