Merhabalar öncelikle Wraith Prism için olan RGB kabloyu anakartının üzerindeki 4 pin RGB çıkışına bağlarsan MSI'ın yazılımı ile kontrol edebileceğini düşünüyorum. Daha önce kullanmadım ama mantıken öyle olması lazım ister USB ile ister RGB ile bağlanabiliyordur anakartında RGB girişleri mevcut CPU fan ve RGB kablosunu kullanarak kontrol edebilirsin.
Kasa fanları için olan kısma gelince de gördüğüm kabloların bir kısmı kasadaki kontrolcüden geliyor diye düşünüyorum. Kasanda gelen standart kontrolcüye hem 4 pin RGB LED şeritler ekleyebilirsin hem de ARGB fan ya da şeritler. Sen ayriyeten bir kontrolcü almışsın zaten kasadan gelen kablolarla bir işin yok. Yapman gereken 3 adım var.
1- Fanlarından 2 adet kablo çıkıyor bir tanesi ışıklandırma için bir tanesi dönüşü için. ARGB çıkışlarını kendi aldığın kontrolcüye bağlayacaksın. Kontrolcünün bir ucundan çıkan kabloyu da anakartının üstünde bulunan 3 pin ARGB çıkışına.
2- Kontrolcünün üstündeki diğer kablo da SATA Power kablosu bunu güç kaynağından çıkan SATA kablosuna bağlamalısın.
3- Eğer fanları kumanda ile değil de anakart üzerinden kontrol etmek istiyorum dersen de kasanın ön panelinde bulunan reset tuşundan gelen kabloyu da kontrolcüne bağlayacaksın 2 pin girişi var. Reset tuşuna 3 saniye basılı tuttuğun zaman kontrol MSI'ın programına geçer.
Not olarak da şunları söyleyeyim; MSI anakartlarda ARGB değil de jraınbow olarak geçiyor olabilir kullanma kılavuzundan yerleri için buna bakman lazım ve fanlardan çıkan 3 pin diğer kabloları da bir birine bağlaya bağlaya tek girişe düşürüp kasanın üzerindeki SYS_FAN bağlantısına takman lazım.