Arkadaşlar selam. Az önce bilgisayarıma ayrıyeten SSD takmak istedim güç kaynağım modüler ve kasaya monteli bende görmeden SSD'ye güç verecek kabloyu güç kaynağıma taktım. Ardından SSD'imi sisteme bağladım ve kasayı açmayı denedim. Öncelikle kasa açılmadı düğmeye bastıktan 1 saniye sonra kapanıyordu bir şekilde çalıştırmayı başardım ama başarır başarmaz tuhaf bir elektrik sesi geldi ve anında bilgisayarı kapatıp fişten çektim. Hemen sonrasında zaten kasanın içinden yanık kokusu geldi. Şu an daha dandik bir ekran kartı takarak sistemi çalıştırdım daha yanık kokusu gelmiyor ama sürekli BIOS'a atıyor Windows'a geçiş yapamıyorum. PSU'mun oldukça iyi olduğunu düşünüyordum neden böyle yaptı anlamadım. Oldukça endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 5600X.
MSI B550M Mortar.
Zotac 3070 Ti trinity.
XPG Core reaktör 750W.
Öncelikle yeni nesil parçalar bu tarz durumlara çok dayanıklı oluyor güç kaynağınıza falan zarar gelme ihtimali çok az onun yerine SSD arızalanmış olabilir. XPG güç kaynakları ekstra korumalı oluyor yani üstünde tepinseniz çok zor bozulur.
2 yıldır XPG Core Reactor 850Watt PSU kullanıyorum ve sorun yaşatmadı bana hiç. Kullanıcı olarak bu tür işlemler yaparken dikkatli olmalıyız. Umarım bir sorun yaşamazsın daha fazla. Geçmiş olsun.
Sata güç kablosunu güç kaynağının hangi çıkışına taktınız ? Görmeden taktım demişsiniz. Ayrıca tam oturmamış olabilir. Keşke güç kaynağının vidalarını söküp dışarıya çıkarıp taksaydınız. Yoksa bu şekilde arıza vermesi pek olası değil.
Öncelikle yeni nesil parçalar bu tarz durumlara çok dayanıklı oluyor güç kaynağınıza falan zarar gelme ihtimali çok az onun yerine SSD arızalanmış olabilir. XPG güç kaynakları ekstra korumalı oluyor yani üstünde tepinseniz çok zor bozulur.
Evet bende o yüzden şaşırmıştım şimdi başka bir sistemde kontrol ettim yanan SSD iymiş. Neden olduğunu bilmemekle birlikte güce bağladığım an ısınıp yanık kokusu geliyor. Allahtan kendi sistemimde bir sorun yok.
2 yıldır XPG Core Reactor 850Watt PSU kullanıyorum ve sorun yaşatmadı bana hiç. Kullanıcı olarak bu tür işlemler yaparken dikkatli olmalıyız. Umarım bir sorun yaşamazsın daha fazla. Geçmiş olsun.
Sata güç kablosunu güç kaynağının hangi çıkışına taktınız ? Görmeden taktım demişsiniz. Ayrıca tam oturmamış olabilir. Keşke güç kaynağının vidalarını söküp dışarıya çıkarıp taksaydınız. Yoksa bu şekilde arıza vermesi pek olası değil.