XPG D41 3600MHz CL18 RAM'e OC yapılır mı?

Eki Görüntüle 2161129

Hocam bunun ekran görüntüsünü istediniz galiba.

DRAM Frequency Ratio - 37.33, FCLK Frequency - 1866 MHz, UCLK DIV1 Mode - UCLK==MCLK, DRAM Voltage 1.46V gir. Sonrasında Advanced DRAM Settings kısmından:

tCL 16, tRCDRD 20, tRCDWR 8, tRP 20, tRAS 28, tRC 64, tRRDS 6, tRRDL 6, tFAW 24, tWTRS 4, tWTRL 12, tWR 16, tRTP 8, tRFC 560, tRDRDSCL 4, tWRWRSCL 4 girip şu teste sokar mısın?

Hocam öncelikle çok teşekkürler fakat bunların Gigabyte anakartında bir karşılığı var mıdır hepsinin ismi Gigabyte de daha değişikte. Advanced DRAM settings bile Advanced Memory bilmem bir şeyleri diye yazıyor. Üst tarafı halledebildim bir şekilde fakat TCL kısmından sonra hiçbir şey aynı değil bende yanlış bir ayar yapmak istemiyorum.

Değerleri sırayla girmenize gerek yok. Sadece belirtilen değerleri bulup tek tek girin.

Yok hocam sırayla girmek değil yani mesela TCL yazmış ya benim BIOS ayarında onun ismi tfc (farazi) veya trcdrd benim anakartımda başka bir isim. Şimdi hepsi sayılı değer olunca da karışıyor ondan Gigabyte BIOS'taki isimlerini öğrenmek istedim. Anlatabilmişimdir umarım sorunumu.

Gigabyte'da pek farklılık yok ama ufak değişiklikler mevcut. Bu arada DRAM Frequency Ratio demişim ama o da System Memory Multiplier olacakmış, pek alışık değilim Gigabyte BIOS'una. tCL=Cas Latency, tRRDS=tRRD_S, tRRDL=tRRD_L, tWTRS=tWTR_S, tWTRL=tWTR_L olmalı. tRCDRD'nin AM4'de hemen hemen bütün anakartlarda tRCDRD diye geçiyor. Intel'de tRCD diye geçer ama AMD'de rastlamadım böyle kullanıldığına. Ayrıca tRFC'de 3 tane seçenek mevcut, ben düz tRFC'den bahsediyorum. tRFC2 ve tRFC4 değiştirilmese de olur.

Dosya Ekleri

• 1712456240618.png
    377,6 KB · Görüntüleme: 22

Hepsini yaptım hocam Memtest'te o Extreme ayar fatal error verdi hiç çalıştırmadı bende usmus u 6 cycle yapıp başlattım.

Böyle dedi hocam hata çıkmadı ve 55 dakikada bitirdi.

Dosya Ekleri

• 20240407_164905.jpg
    211,3 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
@yavuzcetinfanı Fatal Error verdiyse bin dosyasından Extreme1'ı notepad ile aç, Reserved Memory For Windows seçeneğini biraz arttır. Örneğin 64 MB ise 128 MB yapmayı dene.

Testi hatasız geçmiş ama test biraz uzun sürmüş. 32 GB RAM ve bu zamanlamalarla hemen hemen 38-45 dakika sürmesi lazım 6 döngünün. CPU'da Overclock da varken bu kadar uzun sürmemeliydi. Steam'den 3DMark demosunu indir, TimeSpy testini çalıştırıp sonuçları at bir bakayım. Demoyu indirme tuşu Steam sayfasında sağ tarafta kalıyor, çoğu kişi göremiyor.

Bir de tekrardan Zentimings'den ekran görüntüsü atar mısın?

Buyrun hocam zentimings ss i. Dediğiniz testleri de gece yapacağım umarım bir sorun olmaz.

Eki Görüntüle 2161952

Buyrun hocam zentimings ss i. Dediğiniz testleri de gece yapacağım umarım bir sorun olmaz.

Bu değerlerde bir sıkıntı göremedim ama BankGroupSwap - CPU Mode veya Enabled yapabilirsin. Ayrıca DRAM Voltage - 1.45v tRAS 26 tRRDS 4 tRRDL 4 tFAW 16 tWR 12 tRTP 6 tWTRS 2 tWTRL 10 tRFC 522 tWRRD 1 tRC 58 girerek tekrar teste sokabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…