XPG D41 RAM overclock önerisi

108456

Megapat
Katılım
22 Nisan 2016
Mesajlar
803
Çözümler
5
Anakart
MSI B550 Gaming Plus
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700X3D
Merhaba arkadaşlar.
Aşağıda bilgilerini koyduğum RAM'leri XMP açık şekilde, 3600Mhz'de kullanıyorum. Bu RAM'leri 3800 veya daha yukarı değerlerde çalıştırmak mümkün müdür?
Hiç anlamıyorum overclock işlerinden ancak denemek istiyorum. En makul, ne şekilde, hangi ayarlamaları yapmam gerekiyor anlatma imkanınız var mı?

Sistemim:
  • AMD Ryzen 7 5700X3D
  • MSI B550 Gaming Plus
  • XPG D41 16x2 DDR4 RAM (3600Mhz)
  • Thermalright 360 Sıvı Soğutma
  • Corsair RMe 750e 750W Gold PSU.
Not: Görseldeki boyalı yerin bir önemi var mı bilemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • RAM Bilgi.PNG
    50,5 KB · Görüntüleme: 27
  • RAM bilgi2.PNG
    72,7 KB · Görüntüleme: 27
3800 MHz üstüne çıkman biraz zor fakat zamanlamaları düzenleyebilirsin. 3800 MHz CL16 gibi bir ayar yapabilirsin muhtemelen.
3800 MHz benim için çok iyi olur aslında, daha fazlasında hiç gözüm yok. Bu ayarlamaları nasıl yapacağım konusunda bir rehber var mıdır?
 
3800 MHz benim için çok iyi olur aslında, daha fazlasında hiç gözüm yok. Bu ayarlamaları nasıl yapacağım konusunda bir rehber var mıdır?

Ekran görüntüsü paylaşırsan ben sana söyleyeyim girmen gereken ayarları.

 

Dosya Ekleri

  • ZenTimings_Screenshot.png
    35,7 KB · Görüntüleme: 23
  • cachemem.png
    70,6 KB · Görüntüleme: 20
Ekledim görüntüyü.

XMP - Disabled
DRAM Frequency - 3800 MHz
FCLK Frequency - 1900 MHz
DRAM Voltage - 1.45V
CPU SOC Voltage - 1.2V
BankGroupSwap - Enabled
BankGroupSwapAlt - Disabled
tCL veya CAS Latency - 16
tRCDRD - 21
tRCDWR - 8
tRP - 21
tRAS - 29
tRC - 68
tRRDS - 6
tRRDL - 6
tFAW - 24
tWR - 16
tRTP - 8
tWTRS - 4
tWTRL - 12
tRFC - 665
tRDRDSCL - 4
tWRWRSCL - 4 gir. Ardından Prime95 ve HWinfo95 indir. HWinfo95'i "sadece sensörler" seçerek kur, en alta inip Windows Hardware Errors(WHEA) sekmesine in. Ardından Prime95'i çalıştır, Large FFTs testini tikleyip çalıştır. 15-20 dakika boyunca WHEA sekmesinde ve Prime95'de herhangi bir hata olup olmadığına bak. Hata almazsan 4000 MHz'e kadar zorlayabiliriz, bu işlemcilerde 3800 MHz üstüne stabil çıkabilmek biraz şans işi. Bir de bu şekilde Zentimings paylaş.
 
Denedim ancak PC açılmadı. BIOS pilini sök-tak yapmak zorunda kaldım. Sanırım bu iş beni aşacak gibi duruyor.
 

Hocam tüm sistemlerde bu aynı ayar geçerli mi RAM ve işlemci aynı olduğu sürece bende de aynı RAM'ler var ve performans artışı i on overclock yapmak istiyorum 4x8 ama benim RAM dizilisim.
 
Denedim ancak PC açılmadı. BIOS pilini sök-tak yapmak zorunda kaldım. Sanırım bu iş beni aşacak gibi duruyor.

1.4V ver ama tCL 18 girmeyi dene.

Hocam tüm sistemlerde bu aynı ayar geçerli mi RAM ve işlemci aynı olduğu sürece bende de aynı RAM'ler var ve performans artışı i on overclock yapmak istiyorum 4x8 ama benim RAM dizilisim.

Hayır hatta hiçbir sistemde geçerli değil diyebilirim. Kimi bellek iyidir 4400 MHz CL14 bile yaparsın kimi bellek kötüdür 3600 MHz CL18 yapamazsın. Konu açıp Zentimings ve Thaiphoon Burner paylaş, bakayım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…