XPG Gammix D10 ve HyperX Fury uyumlu olur mu?

Onur_9911

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selam,
Benim kasamda halihazırda XPG Gammix D10 1x8 GB 3000MHz DDR4 CL16 RAM bulunuyordu. Bu kasım indirimlerinde uygun bir fiyata yakaladığım için sistemime Kingston HyperX Fury 1x8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 RAM ekledim. Şu anda iki RAM 16 GB 3000MHz olarak çalışıyor görünüyor ve CPU-Z programındaki değerler de aşağıdaki ekte göründüğü gibi. Ayrıca BIOS'tan XMP bellek hızı ayarına girdiğim zaman profil1 seçiliyken şöyle bir şey yazıyor: DDR4-3200-16-18-18-36-74-1.35v.

Öğrenmek istediğim şey şu anda bu iki farklı marka RAM uyumlu bir şekilde çalışıyor mu ve çift kanal RAM olduğunda oyunlarda 10FPS yükselmesi normal mi yoksa yetersiz mi, daha fazla artış olması mı gerekirdi?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• memory.PNG
    memory.PNG
    17,4 KB · Görüntüleme: 39
  • spd.PNG
    spd.PNG
    20,6 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz Dual RAM olarak çalışıyor CPU-Z'nin son sürümünde 2x64 Dual RAM demek.

Aldığınız 10 FPS artışı normal bir artış genelde bu civarlarda artışlar olur Dual RAM'e geçilince.

Anladığım kadarı ile daha sonradan aldığınız RAM sizin 3000 MHz'lik RAM'dan daha iyi ya da eşit değerlere sahip.

Dual RAM kullanımında hızlı olan RAM kendisini yavaş olan RAM'e eşitler Memory ile SPD 2 sekmesindeki değerlerin aynı olmasının nedeni budur SPD 1 sekmesinde XMP 3000 kısmına bakarsanız daha küçük değerler görmeniz muhtemeldir.

İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı