SSD'yi arkadaştan aldım az kullanılmış. Firmware kontrolü yaptım daha günceli yok.
@Emir M. Yalnız hocam şöyle bir durum var; RAM'lerin 3 tanesi 8 GB, 1 tanesi 16 GB. Marka ve özellikler aynı. Etkiler mi?
Derhal hocam, teşekkürler.Hocam BIOS'ta "PCIe Speed" ayarları "Auto" yerine manuel olarak "Gen4" (PCIe 4.0) seçeneğine ayarlanabiliyormuş, bir kontrol eder misiniz? Belki sizde kapalıdır.
Tamamdır hocam denerim, teşekkürler.RAM'in kısıtlayacağını sanmıyorum, SSD PCI-e 4.0 X4 hızında çalışıyor olması gerektiği gibi, çalışmasa 5000 hızları bile göremezdiniz.
Ne olur ne olmaz bir BIOS sıfırlayın derim, daha sonrasında Adata SSD Toolbox üzerinden optimizasyon işlemi yapın veya SSD boş ise Secure Erase daha mantıklı olur.
Güvendiğim ve yıllarca alışveriş yaptığım arkadaşım ve hatta komşum diye talep etmedim.
Hocam BIOS'ta "PCI-e Speed" ayarları "Auto" yerine manuel olarak "Gen4" (PCI-e 4.0) seçeneğine ayarlanabiliyormuş, bir kontrol eder misiniz? Belki sizde kapalıdır.
SSD'nin yazılım güncellemesine rağmen sorun devam ediyorsa problem kontrolcüsü. Forumlarda adı çıkmış bir ürün zaten. IG5236 kontrolcüsü kullanıyor ve sabukalı, kısaca sorunlu bir ürün.Arkadaşlar merhaba. İlk kez NVMe disk taktım benim PC'ye fakat vaadettiği değerleri vermiyor. Sizce nedendir? Birden fazla yazılımla test ettim değerler yaklaşık aynı.
Eki Görüntüle 2552897
Eki Görüntüle 2552899
Yarın bi' görüşeyim hocam.Önerim SSD'yi söküp onun sistemi deneyin bakalım durum neymiş. Bu her şeyi çözecek gibi duruyor. Belki o da bilmiyordur böyle olduğunu.
Ben BIOS'ta gezindim öyle bir ayar bulamadım. Sadece M.2 SSD test vardı.