XPG Gammix S70 SSD'nin okuma ve yazma hızı iyi mi?

versays

Femtopat
Daha fazla  

XPG Gammix S70 Blade 1TB 7400 MB okuma / 5500 MB yazma PCI-e GEN4x4 M.2 2280 SSD​

Anakartım ise B450M-K II.

Adsız.png

Okuma/Yazma ise ektedir. Acaba düşük mü ben mi yanlış yorumluyorum. Yardımcı olur musunuz?

SSD LİNK

Son düzenleyen: Moderatör:

XPG Gammix S70 Blade 1TB 7400 MB okuma / 5500 MB yazma PCI-e GEN4x4 M.2 2280 SSD​

Anakartım ise B450M K II.

Eki Görüntüle 2063489

Okuma/Yazma ise ektedir. Acaba düşük mü ben mi yanlış yorumluyorum. Yardımcı olur musunuz?

SSD LİNK

Anakart anladığım kadarıyla gen4 desteklemediğinden yarı yarıya hızları vermiş.

Düşük değil normal. Hiçbir zaman bu hızın üstünü göremez çünkü anakartın desteklemiyor.

B550, X570 chipsetli anakartın gen 4x4 yuvasına takılır ve 3000, 4000 veya 5000 serisi işlemciyle birlikte kullanılırsa üzerinde yazan hızlara ulaşabilir.

yani anakartı değiştirsem bu hızlara çıkabilir mi?
Sadece anakart değil işlemci de önemli. Hangi işlemciyi kullandığının bilgisini vermemişsin. Zen, Zen+ işlemci(1000 ve 2000 serisi Ryzen veya Athlon) kullanıyorsan yine yavaş kalır. Ryzen 3000, 4000 ve 5000 işlemcilerde olur. Tabi anakartı da alırken B550 veya X570 olmasına dikkat etmelisin. A520 hakkında detaylı bilgim yok araştırmak lazım. Bir de PCI-e 4.0 destekliyor olsa bile giriş seviyesi bazı anakartlarda M.2 yuvası gen 3 olarak bırakılıyor. Veyahut birden fazla M.2 yuvası varsa sadece birisi gen 4 olabiliyor. Alırken dikkat etmelisin.

Bu hızdan daha fazlasına gerek var mı diye sormak lazım. Kullanıcıların belki %90'ı için kayda değer avantajı olmayacak.

Arkadaşın dediği gibi Pcie 4 destekleyen bir işlemcinizin de olması gerekiyor, aksi halde SSD pcie 3 hızında çalışmaya devam eder.

Sadece anakart değil işlemci de önemli. Hangi işlemciyi kullandığının bilgisini vermemişsin. Zen, Zen+ işlemci(1000 ve 2000 serisi Ryzen veya Athlon) kullanıyorsan yine yavaş kalır. Ryzen 3000, 4000 ve 5000 işlemcilerde olur. Tabi anakartı da alırken B550 veya X570 olmasına dikkat etmelisin. A520 hakkında detaylı bilgim yok araştırmak lazım. Bir de PCI-e 4.0 destekliyor olsa bile giriş seviyesi bazı anakartlarda M.2 yuvası gen 3 olarak bırakılıyor. Veyahut birden fazla M.2 yuvası varsa sadece birisi gen 4 olabiliyor. Alırken dikkat etmelisin.

Bu hızdan daha fazlasına gerek var mı diye sormak lazım. Kullanıcıların belki %90'ı için kayda değer avantajı olmayacak.

Şikayetci değilim ama merak ettim. İşlemcim R5 5600x.

A520lerin PCIe 4.0 desteği yok. Aslında bir süreliğine B450ler ile PCIe 4.0 kullanılabiliyordu fakat AMD çok kısa sürede müdahele etti.

Arkadaşın işlemcisi 5600X imiş fakat 5000 ve 4000 serisinde PCIe 4.0 desteklemeyen bir sürü işlemci var, onları da belirtmek gerek. 4650G, 5600G, 5500 gibi işlemciler PCIe 3.0 destekliyor.

Şikayetci değilim ama merak ettim. İşlemcim R5 5600x.
O zaman B550 veya X570 anakart alman yeterli olur. O işlemcide PCI-e 4.0 desteği var.

Alacağın anakartın kaç tane M.2 yuvası var, bunların kaçı PCI-e 4 destekliyor kontrol etmelisin. Hepsine koymayabilirler. Anakartın detaylı teknik özellikler listesine muhakkak bak. Veyahut inceleme videosunu bul. Ek olarak belirtmeliyim ki B550 çıktıktan sonra kendisine olan rağbetin azaldığı X570 anakartların gen 4 destekli yuva sayısı daha fazla olabiliyor. Yanılmıyorsam daha fazla PCI-e hat sayısına sahip olmalarının bir avantajıdır. Birden fazla gen 4 SSD kullanma durumu varsa bunu dikkate almalısın.

Sırf SSD hızı için anakart yükseltmenin gerekliliğini sorguladıktan sonra yukarıdaki bilgilere göre hareket edersin. Bir de AMD'nin çıkardığı bazı ara model işlemcilerin saçma sapan özellikleri var. Yeni model diye üstün sanırsın ama bazıları kendisinden önce çıkanlardan düşük güçte hatta eski mimariye dayalı oluyor. Burası senin için önemli değil. Senin işlemci AM4 platformu üzerinde sunulan her özelliğe sahip(PCI-e 4.0, hız aşırtma, SAM/Re-size BAR).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı