XPG Gammix S70 Blade 1TB 7400 MB okuma / 5500 MB yazma PCI-e GEN4x4 M.2 2280 SSD
Anakartım ise B450M K II.
Eki Görüntüle 2063489
Okuma/Yazma ise ektedir. Acaba düşük mü ben mi yanlış yorumluyorum. Yardımcı olur musunuz?
SSD LİNK
yani anakartı değiştirsem bu hızlara çıkabilir mi?Düşük değil normal. Hiçbir zaman bu hızın üstünü göremez çünkü anakartın desteklemiyor.
Yani anakartı değiştirsem bu hızlara çıkabilir mi?
Sadece anakart değil işlemci de önemli. Hangi işlemciyi kullandığının bilgisini vermemişsin. Zen, Zen+ işlemci(1000 ve 2000 serisi Ryzen veya Athlon) kullanıyorsan yine yavaş kalır. Ryzen 3000, 4000 ve 5000 işlemcilerde olur. Tabi anakartı da alırken B550 veya X570 olmasına dikkat etmelisin. A520 hakkında detaylı bilgim yok araştırmak lazım. Bir de PCI-e 4.0 destekliyor olsa bile giriş seviyesi bazı anakartlarda M.2 yuvası gen 3 olarak bırakılıyor. Veyahut birden fazla M.2 yuvası varsa sadece birisi gen 4 olabiliyor. Alırken dikkat etmelisin.yani anakartı değiştirsem bu hızlara çıkabilir mi?
Sadece anakart değil işlemci de önemli. Hangi işlemciyi kullandığının bilgisini vermemişsin. Zen, Zen+ işlemci(1000 ve 2000 serisi Ryzen veya Athlon) kullanıyorsan yine yavaş kalır. Ryzen 3000, 4000 ve 5000 işlemcilerde olur. Tabi anakartı da alırken B550 veya X570 olmasına dikkat etmelisin. A520 hakkında detaylı bilgim yok araştırmak lazım. Bir de PCI-e 4.0 destekliyor olsa bile giriş seviyesi bazı anakartlarda M.2 yuvası gen 3 olarak bırakılıyor. Veyahut birden fazla M.2 yuvası varsa sadece birisi gen 4 olabiliyor. Alırken dikkat etmelisin.
Bu hızdan daha fazlasına gerek var mı diye sormak lazım. Kullanıcıların belki %90'ı için kayda değer avantajı olmayacak.
Sadece anakart değil işlemci de önemli. Hangi işlemciyi kullandığının bilgisini vermemişsin. Zen, Zen+ işlemci(1000 ve 2000 serisi Ryzen veya Athlon) kullanıyorsan yine yavaş kalır. Ryzen 3000, 4000 ve 5000 işlemcilerde olur. Tabi anakartı da alırken B550 veya X570 olmasına dikkat etmelisin. A520 hakkında detaylı bilgim yok araştırmak lazım. Bir de PCI-e 4.0 destekliyor olsa bile giriş seviyesi bazı anakartlarda M.2 yuvası gen 3 olarak bırakılıyor. Veyahut birden fazla M.2 yuvası varsa sadece birisi gen 4 olabiliyor. Alırken dikkat etmelisin.
Bu hızdan daha fazlasına gerek var mı diye sormak lazım. Kullanıcıların belki %90'ı için kayda değer avantajı olmayacak.
O zaman B550 veya X570 anakart alman yeterli olur. O işlemcide PCI-e 4.0 desteği var.Şikayetci değilim ama merak ettim. İşlemcim R5 5600x.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.