XPG Invader vs MSI Mag Forge 100M

Arkadaşlar merhaba. Bu kasalar nasıl? Soğutması olarak fan sesi olarak hangisi tercih edilmeli?

XPG alırsam eğer bu Arctic P14 PWM PST 14cm Siyah PWM Kasa Fanı (AR-ACFAN00125A) - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik fandan 2 adet almayı düşünüyorum.

MSI alırsam fan almayı düşünmüyorum.

Kasalar;

MSI MSI MAG Forge 100M Temperli Cam USB 3.2 ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com

XPG: XPG INVADER-BKCWW USB 3.0 Temperli Cam ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com

Önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim;

İşlemci: Ryzen 3 3100
Anakart: MSI B450M A-PRO MAX
Ekran Kartı: Inno3d-Palit 1660 Super
Ram: Hyperx (2x8) 16GB DDR4
PSU:600W +80
SSD: 240GB
HDD:500GB

Son düzenleme:
MSI mesh filtresi sayesinde hava akışı olarak XPG İnvader'dan daha iyi bir performans veriyor. Ama benim tavsiyem hangisinin görünüşünü beğenirseniz onu alın, aralarında çok fark yok.
Görünüş olarak XPG İnvader biraz daha hoş duruyor ama benim için önemli olan hava akışı ve sessiz çalışması.

XPG önünde toz filtresi var ve ön panel isteğe göre çıkarılabiliyor. Yani ön kısım sabit değil.

Ben de kasa alacağım ve şuan daha çok XPG ile Aerocool One Frost arasında kaldım.

Bunu incelediniz mi?

XPG önünde toz filtresi var ve ön panel isteğe göre çıkarılabiliyor. Yani ön kısım sabit değil.

Ben de kasa alacağım ve şuan daha çok XPG ile Aerocool One Frost arasında kaldım.

Bunu incelediniz mi?
Evet. Bu kasayı gördüm fakat ön kısmı gözüme pek hoş gelmedi. Size göre hoş geldiyse alınabilir bir kasa bence.

Görünüş olarak XPG İnvader biraz daha hoş duruyor ama benim için önemli olan hava akışı ve sessiz çalışması.
İki kasada hava akışı olarak gayet başarılı. Arkadaşın da dediği gibi ön kapağını kolayca çıkartıp tamamen mesh hale getirebiliyorsunuz, ki bence buna gerek yok. Kasa ön kapağı takılı iken de çok rahat hava alıyor. Ayrıca siz yanına fan ekleyeceğiniz için hava akışı normalinden daha iyi olacaktır.

Bunu incelediniz mi?

İki kasada hava akışı olarak gayet başarılı. Arkadaşın da dediği gibi ön kapağını kolayca çıkartıp tamamen mesh hale getirebiliyorsunuz, ki bence buna gerek yok. Kasa ön kapağı takılı iken de çok rahat hava alıyor. Ayrıca siz yanına fan ekleyeceğiniz için hava akışı normalinden daha iyi olacaktır.
Peki hocam fanları kasanın ön tarafına mı monte edeyim yoksa kasanın yan tarafına mı? Hangisi daha iyi olur? Kasanın yan tarafı da mesh bir yapıda fan montajı yapılabiliyor. Kasanın ön panelini sökmeyi düşünmüyorum.
Peki hocam fanları kasanın ön tarafına mı monte edeyim yoksa kasanın yan tarafına mı? Hangisi daha iyi olur? Kasanın yan tarafı da mesh bir yapıda fan montajı yapılabiliyor. Kasanın ön panelini sökmeyi düşünmüyorum.
Sağ yan tarafına 140 mm'lik fan takılmıyormuş. Öndeki 120 mm'lik fanı sağ yan tarafına taksam alacağım 140 mm'lik fanları önlere taksam nasıl olur? Ayrıca 120 mm'lik RGB kasa fanı önerir misiniz?

İyi bir hava akışı için olması gereken, havanın ön taraftan girip egsos fan ile dışarı atılmasıdır. Zaten kasanın içerisinde biri önde biri biri arkada olmak üzere iki fan bulunuyor. Alacağınız iki fanı yine ön tarafa tarak 3+1 yapı ile daha iyi bir hava akışı sağlayabilirsiniz. Fanları yan tarafa da takabilirsiniz ama ön tarafa takmak hava akışını daha iyi hale getirecektir. İllaki yanda bir tane olsun diyorsanız bir tanesini yana bir tanesini de öne takabilirsiniz.

İyi bir hava akışı için olması gereken, havanın ön taraftan girip egsos fan ile dışarı atılmasıdır. Zaten kasanın içerisinde biri önde biri biri arkada olmak üzere iki fan bulunuyor. Alacağınız iki fanı yine ön tarafa tarak 3+1 yapı ile daha iyi bir hava akışı sağlayabilirsiniz. Fanları yan tarafa da takabilirsiniz ama ön tarafa takmak hava akışını daha iyi hale getirecektir. İllaki yanda bir tane olsun diyorsanız bir tanesini yana bir tanesini de öne takabilirsiniz.
Anladım hocam. Bir sorum daha olacak kasanın önündeki 120mm'lik fan ve o fanın altına 140mm'lik fan takabilir miyim? Sığar mı?

Anladım hocam. Bir sorum daha olacak kasanın önündeki 120mm'lik fan ve o fanın altına 140mm'lik fan takabilir miyim? Sığar mı?
Kasanın desteklediği fan boyutları bu şekilde.
Opera Anlık Görüntü_2020-11-16_152418_www.xpg.com.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı