Elektronik XPG Lancer 32 GB DDR5 7200MHz CL34 1.40v 4.624 TL

Şu şekil diyeyim Intel AMD'nin RAM konusunda önde AMD'de şu an RAM sorunu var belki BIOS güncellemeleriyle tüm frekansları test ederek 7000MHz'ye kadar güncelleme getirebilir. AMD Intel'in gerisinde kalmak istemez düşün godlike, Ace serili anakartlarda üst seviye anakart şu anki durum 6000 MHz ile 6400 arasında RAM besleyebiliyor. İlerleyen zamanda kalkıp bu saydığım anakartlarda 6000 MHz RAM kullanmak biraz abes olur.

deadfellow`s PYPrime - 2b with BenchMate score: 9sec 131ms with a DDR5 SDRAM bu link Hynix A die ile yapıldı.

Bu da M die ile yapıldı. deadfellow`s PYPrime - 2b with BenchMate score: 9sec 430ms with a DDR5 SDRAM

İşlemcimin IMC'si kötü olduğundan 6400 MHz göremiyorum maalesef.

Hynix M.

Hynix A.

CPU'dan dolayı donanımsal olarak limitli şu anda. Hiçbir türlü 6600 MHz üstüne çıkılamaz.

İşte ilerleyen zamanda yeni BIOS güncellemeleriyle 6600 üstü RAM'ların BIOS güncellemeleri yayınlanır bu da şu demek oluyor test ederek yüksek frekansları güncellemelerini yayınlar AMD.

Dostum kendim kullandım ve eve geçince aradaki farkları atabilirim.

Hem Hynix M hem de Hynix'a RAM kullandım.

Hatta şu anda sana hwbot skorlarını atabilirim.

Beni oyunlardaki fark ilgilendiriyor, alınan skorlar değil.

Recep Baltaş'ın AM4 sistemler için RAM farkını test ettiği bu videosunda benim demek istediğimi gayet net anlatmış, aynı şeyi AM5'de de yaşayacağımızı düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İki farklı platformu karşılaştıramazsın maalesef. Ve düşündüğün gibi değil. Kendim iki farklı RAM türünü ve birden fazla işlemci kullandım. O yüzden yanılıyorsun.

İki farklı platformu karşılaştıramazsın maalesef. Ve düşündüğün gibi değil. Kendim iki farklı RAM türünü ve birden fazla işlemci kullandım. O yüzden yanılıyorsun.

Ryzen 8000 çıksın, o zaman tekrar konuşuruz, boşuna tartışıyoruz, bugün için 6000 MHz üzerine servet vermeye gerek yok, ileride ne olur belli değil, ben ileridede gerek olmayacak diyorum, siz olacak diyorsunuz, hepsi bu, dediğim gibi çıkınca tekrar konuşuruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…