XPG S40G incelemesi

Ek01000

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Birmingham
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar, çok merak edildiği ve SSD hakkında yanlış bilinen gerçekleri bir nebze olsun gidermek, hem de bu modeli düşünen dostlarımın aklında oluşan RGB sıcaklık yapar mı? Ömrü çabuk bitiyor mu? Gerçekten vaadettiği hızları sunabiliyor mu? Gibi sorularınızı cevaplamak için bu konuyu açmış bulunmaktayım.

Öncelikle S40 modelini gördüğümde XPG markasını sevmem ve tabi ki RGB ışıklandırmasının insanı cezbetmesinden dolayı düşünmeye başladım. Tabi hemen ardından direkt sosyali açtım ve biraz dolandım. İnsanlar yok çok ısınıyor yok 3000/2000 MB/s diye yazmışlar 1000/500 veriyor gibi sözler söyleyince dedim paraya kıyıp Samsung alayım diye düşündüm. Sonra biraz daha araştırdım ve kullanan biriyle irtibata geçip kullanıcı deneyimlerini sordum. Genel olarak çok memnun olduğu ve alınacaksa anakartın M.2 yuvasının ekran kartının üstündeyse almamı söyledi. Çünkü altta kalsaydı hem RGB'den yararlanamayacaktım hem de ekran kartından dolayı biraz daha sıcak çalışacaktı.

Genel olarak kullanıcı deneyimlerimden bahsedersek, bende 512 GB'lık modeli mevcut ve yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Amazon Türkiye üzerinden 634 TL'lik bir fiyata aldım. İlk alır almaz sıcaklık testi ve Benchmark'a soktum ve beni çok şaşırttı. Ne sıcaklık ne de veri transferi olarak üzmedi beni. Genelde önermeyen insanlar Benchmark'larda 60-70 dereceleri görüyor ve hız kısıyor gibi şeyler söylemişti. Bende biraz daha sabrettim ve ömür konusunda nasıl bir şey sunuyor ona baktım. 6 ayda 4459 GB yazmış, 3377 GB ise okumuş SSD. Genel olarak tahmin ettiğim gibi bir ömür azalma durumu yok. Şu anlık çok memnunum. Umarım alacak arkadaşlara biraz olsun yardımcı olmuş ve ortalıkta bulunan bu yanlış söylentileri biraz olsun gider mişimdir. Aklınıza gelebilecek bütün soruları bana sorabilirsiniz. Elimden geldiği kadar cevap verip yardımcı olurum. Teşekkürler, iyi sosyaller.
1597945539930.png

IMG-20200604-WA0013.jpg
20200820_204754.jpg
20200820_204756.jpg
20200820_204726.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı