XPG SX6000 SSD'de donmalar

dwightp

Hectopat
Daha fazla  
Başlıktada belirttiğim gibi SSD'de herhangi bir işlem yaparken PC'de 10-15 saniyeliğine donma oluyor. Bugün format atıp Windows'u temiz kurulum ile yüklediğimde fark ettim.
Laptop modeli: Lenovo Y520 Legion
SSD: XPG SX6000 Lite NVMe M.2

Bu donmalar genelde 10-15 dakikada bir gerçekleşiyor.

Bende de aynı sorun vardı ancak harddiski çıkarınca sorun düzeldi .

Son düzenleyen: Moderatör:
Ee harddisk ne olacak hocam ? SSD 120 GB, sonuçta tek başına SSD'yi kullanabilecek durumda değil şu an PC.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donmadan kastın nedir? Bir uygulamaya bastığında sistem mi donuyor yoksa uygulama mı geç açılıyor? HDSentinel ile SMART değerlerini atar mısın? Sıcaklığı yüksekse ondan da kaynaklanıyor olabilir.

Direkt sistem takılıyor ama şu an bir çözüm denedim. Olursa, yani işe yararsa 10 dk içinde dönüş yapacağım.

Konuyu takipteyim. Adata SU650 ve S40G ürünlerinde sorun yaşadım. Bu seri de mi sorunlu merak ediyorum.

Evet hocam türkçe yabancı vs. birçok yazı gördüm aynı problemle karşılaşan da yaklaşık 10 dakikadır denediğim çözüm işe yaramış gibi görünüyor.
Çözüme gelicek olursak deneyin isterseniz sizde birkaç kişinin işe yaradı dediğini gördüğüm için bende denedim.
Çözüm :
1 ) Regedit yönetici olarak çalıştırın.
2 ) HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services yolunu izleyip "msahci" girdisine sağ tıklayıp değeri 0 yapın.
3 ) Daha sonrasında güç seçeneklerinden gelişmiş güç ayarlarına gelip >sabit disk>ahci link power management-hipm/dipm altındaki 2 seçeneği enable yapıyoruz.

Eğer güç ayarlarında "ahci link power management-hipm/dipm" sizde görünmüyorsa alttaki sitede gösterilenleri uygulayarak görünür hale getirebilirsiniz. Umarım işinize yarar.

Windows 7, 8 ve 10: AHCI Link Power Management (LPM) Nedir, Nasıl Kontrol Edilir?

Son düzenleme:
Ben yaşadığım sorunlar üzerine Samsung serisi SSD(ler) kullanmaya başladım. 6 aydir gayet memnunum. Umarim sorununuz tekrarlamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…