Çözüm XSplit Dropped Frame Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AndreaS

Hectopat
Ben FPS tutkunu biriyim. Benim oynadımğım oyunlarda klanlar var ve bu klanlar aralarında turnuva yapıyolar.Turnuva yapılan servera sayılı kişiler alınıyo. Servera giremeyenler canlı yayından takip ediyor. Turnuva yapacak olanlar benden canlı yayın çekmemi istiyolar. Bunun için twitch üye olup ve XSplit Broadcaster indirdim kurdum. Çekime başladım ve turnuva bitince çektiğim videoyu izliyeyim dedim. 1,5 veya 10 saniye aralıklarla lag oluyor. Sorunu araştırdım ve XSplit Broadcaster içinde DROPPED denen bir sayaç var. Bu sayaç her zaman 0 ila 10 arasında olması yazıyordu. Bende 0 di ama oyuna girince 900 üstü çekiyordu sayaç. Bende sizden yardım almaya karar verdim. Eğer yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem:

• Windows 8 64bit
  • İntel 3.40Ghz
  • 8 GB RAM
  • Geforce 630 GT

Kısa söyliyeyim dedim. Ama sistemle alakalı bişey olduğunu zannetmiyorum.

Arkadaşımın sistemi:

• Windows 7 64bit
  • 16 GB RAM
  • İntel i7 3.80Ghz
  • GTX 670

Sorun ne bilmiyorum ama siz bana yardımcı olursanız SEVİNİRİM şimdiden Teşekkürler.

Sorun büyük ihtimalle internet hızınızdan kaynaklanıyor. Bu durumda tavsiyem TRCRelay kullanmanız. Yayının bant genişliğini iyileştirmeye yarıyor.

Ayrıca Audio Encoding Format ayarını 16.000KHz 16 bit stereo yapın ve Audio Bitrate ayarını da 128000 yapın -42200 kullanmak için özel bir neden yoksa. Codec ayarını da AAC LC yapın (zaten öyle ayarlanmadıysa tabi).

Ayrıca şunları yapın:

1. Ekran kartı sürücünü en son sürüme güncelleyin ve oyunda Intel yerine nVidia kullanıldığından emin olun.
  2. GameSource Yerine Screen region seçerek kayıt yapın.
  3. Xsplit için işlemci benzeşimini 2 ve 7 yapın sadece. Ardından oyunun Exe'sini seçip ondan da 2 ve 7'yi çıkartın (Görevy Yöneticisi > İşleme Sağ Tık > Ayrıntılar > Tekrar Sağ tık >Benzeşim)

Eyvalla kardeşim diniyeceğim inşallah işe yarar.

- - - Güncellendi - - -

Çok az etkilerdi ama gene değişen bişe yok.

internetdeb dolayı dedin en az kaç mbps olması lazım ?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı