Y540 işlemci gücü kısıtlama

Mr.Trafocu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba i7-9750h işlemcisi olan bir laptopa sahibim.Rainbow Six Siege'de CPU 80-90 derece arasında oluyordu.Windows güç seceneklerinde turboyu kapamak için %100 yerine %99 yaptım sıcaklık 65 derece düştü FPS değerleri de beni tatmin ediyor.İşlemci boostunu kapamak bilgisayara zarar verir mi ? Şimdiden teşekkürler.

Zarar vermez. Zaten değerlerden de belli yani. 90 dereceden 65'e geriliyorsa sıcaklıklar işlemciyi rahatlatmış oluyorsun. Fakat performanstan götürüsü olabiliyor. O konuda senin tercihine kalmış artık.

Ekran 144hz bana o civarlarda FPS veriyor performans açısından sıkıntım yok zarar vermiyorsa benim için çok ideal, teşekkürler.

80-90 derece i7 9750H için normal sayılabilecek değer ancak kimse de kesin olarak zararsız diyemem. Undervolt yaparak turbo boost kapatmadan sıcaklıkları bir miktar düşürebilirsin.

80-90 derece i7 9750H için normal sayılabilecek değer ancak kimse de kesin olarak zararsız diyemem. Undervolt yaparak turbo boost kapatmadan sıcaklıkları bir miktar düşürebilirsin.
Undervolt olmadan ortalama 85-93 arası oluyor. Undervolttan sonra 80-87 arası.

İyi, cahce için de UV rehberlerini duymuştum cacheye de UV yapabiliyorduk sanırım istersen onuda bi' dene. 80 87 arası ideal ancak yazın artabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…