Yabancı biri iCloud hesabına giriş yapmış, ne yapılmalı?

betromax

Hectopat
Daha fazla  
Yabancı birisi iCloud hesabıma nasıl olduysa giriş yapmış ve bana Instagram'dan takip isteği attı, sonrasında kabul ettiğimde bana galerimdeki özel fotoğrafları, telefon numaramı yüzümü vesaire attı. Eğer kendisinin isteklerini yapmazsam Instagram'daki tüm takipçilerime bu fotoğrafları atacağını söyledi. Bende ne olur ne olmaz diye telefon numaramı değiştirip Instagram hesabımı kapattım, iCloud hesabımı da aynı şekilde değiştirdim. Bu arkadaş en fazla ne yapabilir? Kendisi yabancı bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şey yapamaz, sadece özel fotoğraflarınızı paylaşabilir; ki artık bir Instagram hesabınız olmadığı için kiminle paylaşacak? Hadi not aldı, paylaştı diyelim; sizin nazarınızda ne kadar önemli olduğuna göre değişir, başka hiçbir şey yapamaz. Bu tarz dolandırıcılar zaten çok arttı. Tüm verilerimiz, ev adresimize kadar, cüz’i bir ücret karşılığında bulunabiliyor; bu yüzden çok ciddi bir sıkıntı yaşanacak bir durum değil, diye düşünüyorum.

Ama iCloud hesabını daha güvenli hale getirmek tamamen senin elinde. Öncelikle iki aşamalı doğrulamayı mutlaka açmalısın. Şifren sağlam olsun, kolay tahmin edilebilecek şeylerden uzak dur. Ayrıca, güvenilir cihazlarını düzenli kontrol et, tanımadığın veya kullanmadığın cihaz varsa hesabından çıkar. iCloud yedeklemelerini ve paylaşılan dosyaları da ara ara gözden geçir. Bu basit önlemlerle dolandırıcılara verecek çok malzeme kalmaz, hesabın biraz daha güvende olur.

Öncelikle dosyaları yedeklemelisiniz (özel bir buluta) ardından iCloud hesabınızın şifresini değiştirmelisiniz ve diğer cihazlarda oturumu kapatmalısınız bunun için;
Konu ile ilgili makale: Aygıtlarınızda iCloud'dan çıkış yapma - Apple Destek (TR) bkz.

(NOT: Zaten çalınan çalındı bunun için bir şey yapamayız en azından daha fazla çalınmasını önleyebiliriz belki çalamamıştır bile ama geç kalmamalısınız.)

Arkadaşında yapabileceği şeyler sınırlıdır, sonuçta sizi tanımıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı