Yabancı dil nasıl öğrenirim?

Daha fazla  
Duolingo ve Simpler'i düzenli olarak kullanıyorum İngilizce dizileri İngilizce olarak çevire çevire dinliyorum ama hala örneğin bir iş başvurusunda İngilizce mülakata katılamam ne yapmam gerekiyor nasıl çok iyi konuşurum?

Online oyunlar oynayın içerisinde sesli sohbet olan. Yabancılarla günlük hayat sohbetleri edin İngilizce. Size baya bi' pratik imkanı sağlar bu.

Öncelikle bir dil öğrenilmez, edinilir. Ben size birkaç ay içerisinde düzenli çalışmayla nasıl yapılır ona göre söyleyeyim, siz kendi seviyenize göre bir yol oluşturun. Öncelikle turist el kitabı alın, şu
"where is the bus stop" olan cinsten. El kitabını tamamen ezberleyin anlamlarıyla birlikte. Ardından ingilizcede en çok aktif kullanılan 500 kelimeyi ezberleyin. Daha sonra 1000 kelimeyi ezberleyin. Bu sırada altyazısız bir şekilde basit çocuk çizgi dizileri izlemeye başlayın (Peppa Pig tarzı vb.). Bunu kendinize göre şekillendirin. Gramer çalışmayın, sonuçta bir bebek doğduğunda gramer öğrenerek başlamıyor. Bu şekilde rahatlıkla bir şehire gider gezer dolaşır dilinizi geliştirirsiniz.

Edit: Bu dediğime ek olarak, eğer ciddi ciddi geliştirmek istiyorsanız turist el kitabı ve 1000 kelimeye yaklaşma aşamasından itibaren sözlük kullanmadan roman/kitap okuyun. Bilmediğiniz kelimeleri cümlenin gidişatına göre anlamlandırın. Evet psikopatça gelebilir ama dediğim şey isteyen birisi için mükemmel bir sistem. Azimle çalışan dediklerimi yaparsa 2 ay gibi bir süreden sonra bariz bir farkın olduğunu görecektir.

Son düzenleme:
Yanlış bilgileri düzeltmek isterim. Dil öğrenilir de edinilir de. Kritik dönemi (CPH SLA) geçmemiş bir çocuk dili edinir, geçmiş bir çocuk dili öğrenir. 15-20 yaşında dil edinimi diye bir şey olmaz. Dolayısıyla 20 yaşında bir insan, dili bir bebek nasıl ediniyorsa aynı şekilde edinemez. Gramer çalışmak gerekir. Hiç gramer çalışmadan dil öğrenilmez ama çok fazla odaklanmaya gerek yok. Kalanına katılıyorum.

Amacına bağlı ama kısaca kendini dilin her yönünden yavaş yavaş geliştirmelisin. Benimki de dizilerden ve YouTube videolarından gelişti ama konuşmada büyük problem yaşıyordum, onu da kurs alarak aşmaya çabalıyorum şu an ve gerçekten ilerlediğimi düşünüyorum. Duolingo'dan ziyade busuu, cambly gibi uygulamalar daha işine yarar diye düşünüyorum, Duolingo'nun pek seveni yok ama elbet o da işine yarar. Ve gramersiz dil olmayacağı gibi vocabulary her şey demekte değildir. Profesyonel iş dünyasında konuşmanın yanında dile her yanıyla hakim olup kendini ifade etmen gerek, bununda en etkili yolu zaman ve dili hayatının bir parçası yapmak diye düşünüyorum. Yani dili alabildiğin kadar fazla almalısın, dizilerle ve filmlerle dili anlaman gelişir ama kendini ifade etmene asıl yardımcı olan düzenli konuşmak olur, ki bu gramer öğretmez demek değildir ama konuşsanda ne konuştuğunu bilmezsin. En azından yanlış konuşmamak için Reddit'te sevdiğin bir konunun subredditini bularak gerek grammarly gerek translate ile yavaşta olsa ilerleyebilir ve kendini ifade etme becerini geliştirebilirsin. Ve internette " artık herkes İngilizce biliyor, zaten Amerika'da bile grameri düzgün konuşmuyorlar" diyenlere kafanı takma. Bu arkadaşlara inanılmaz sinirliyim bir dilci olarak, afedersinde bir tarafları kırık B1 ingilizcenle iş konuşmasına gidip dilim var dersen kapının önüne koyarlar haberin olsun ya, yok laf geçirilmiyor adamlara. Ek olarak da birçok dilcinin YouTube'da dil geliştirmekle ilgili videoları var, gerek dizi gerek uygulama gerek yöntem öneriyorlar onlara göz atabilirsin. Ekran görüntüsüde hangi kanaldan hatırlamıyorum ama yorumlarında bile yardımcı olacak şeyler bulabiliyorsun görebileceğin üzere.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210315_214237_com.google.android.youtube.jpg
    99,6 KB · Görüntüleme: 80
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…