Yabancı numaradan gönderilen mesaj nedir?

Ouzann

Decapat
Az önce şöyle bir mesaj aldım, yabancı forumlarda da binlerce insan Google destek birimi tarafından gönderilmiş gibi duran bu tarz mesajlar almış. Fishing gibi bir şey mi? Nedir bu?

Screenshot_2024-06-02-18-50-05-574_com.google.android.apps.messaging-edit.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin de sağduyulu bir insan olarak dikkatini çekmiştir, mesajın bir kısmının altı çizili, orası bildiğin üzere link/bağlantı, gerisi boşlukla ondan ayrılmış. Ciddiye almanı önermem, alacaksan da güvenilir bir cihazdan gmail kullanıyorsan girip hareketleri kontrol etmen.

Hesaplarımı kontrol etmek mantıklı duruyor, teşekkürler. Konuyla alakalı net bir bilgisi olanların bilgilerini paylaşması da iyi olur diye düşünüyorum çünkü bu durum oldukça yaygın gibi duruyor.
Senin de sağduyulu bir insan olarak dikkatini çekmiştir, mesajın bir kısmının altı çizili, orası bildiğin üzere link/bağlantı, gerisi boşlukla ondan ayrılmış. Ciddiye almanı önermem, alacaksan da güvenilir bir cihazdan gmail kullanıyorsan girip hareketleri kontrol etmen.

Hesaplarımı kontrol etmek mantıklı duruyor, teşekkürler. Konuyla alakalı net bir bilgisi olanların bilgilerini paylaşması da iyi olur diye düşünüyorum çünkü bu durum oldukça yaygın gibi duruyor.
Yaygın olması insanların telefon ve telefondaki programları kullanma yetenekleriyle doğru orantılıdır, bununda çoğunluğu tecrübe ve düşünme yeteneğiyle ilgili malesef. Misal forumda bir sorunu sadece kendisi yaşamış gibi düşünen kişilerin aynı problemi aramadan direkt konu aşmaları gibi.

Istersen gizli sekmesinden bir sistemle basitçe deneyebilirsin veya buraya yapıştırırsan birisi deneyebilir.

+256'nın alan koduna baktım ve Uganda'ya ait olarak gözüküyor. Tipik Afrikalı dolandırıcı. Ciddiye almayın.

Teşekkürler herkese, hesaplarımı falan kontrol ettim anormal bir durum yok. Belki dolandırıcı belki değil ama linki açmayı düşünmüyorum. 😅

Technopat Haberler

Geri
Yukarı