Gittiğim spor salonunda düzenli olarak her ay ölçüm yapılıyor bu son 1 ay içerisinde 900 gr yağ alıp kilomdan da 1 kg kaybetmişim. Dışarıdan yemek neredeyse yemem en fazla ayda 3-4 sefer keza abur cuburada hiç ama hiç tüketmiyorum. Ortalama 2-3 günde 1 kardiyo yapıyorum (12 eğim 5 hız 20 dk). Bu durumun nasıl önüne geçebilirim?
Yapman gereken şey iyi bir beslenme ile iyi bir ağırlık antrenmanı programı. Bunu istikrarlı ve düzenli bir şekilde sürdürürsen hedefine zamanla varacaksın.
Aldiginiz kalori verdiginiz kaloriden fazla bu kadar. Abur cubur fast food vs tuketmemeniz iyi ama aldiginiz kaloriye dikkat etmiyorsaniz haftada 40dk-1 saat bantta yurumeyle ciddi bir kalori yakamazsiniz veya kas elde etmezsiniz. Kas elde etme amaciniz olmayabilir ama belli bir miktar kas kutlesine sahip olmak vucudun gun icinde durdugu yerde harcadigi kaloriyi yukseltir.
Hocam günde neler yiyorsunuz? Ben bile dışarıdan yiyerek kola içerek yani sağlıksız beslenerek -makarna pilav yiyerek- belim inceldi 1 ayda ölçümlerde. Ama ben istikrarlı bir şekilde gidiyordum ve haftada 2 gün kardiyo yapıyordum gün içinde de en az 7000 adım atıyordum. Gün içinde yaptıklarınızı arttırmanızı ve sağlıklı beslenmenizi öneririm. (ve bu 1 ayda 3 kiloda aldım hem yağ kaybettim hem kilo aldım, benimkide garip)
Hocam günde neler yiyorsunuz? Ben bile dışarıdan yiyerek kola içerek yani sağlıksız beslenerek -makarna pilav yiyerek- belim inceldi 1 ayda ölçümlerde. Ama ben istikrarlı bir şekilde gidiyordum ve haftada 2 gün kardiyo yapıyordum gün içinde de en az 7000 adım atıyordum. Gün içinde yaptıklarınızı arttırmanızı ve sağlıklı beslenmenizi öneririm. (ve bu 1 ayda 3 kiloda aldım hem yağ kaybettim hem kilo aldım, benimkide garip)
proteini en az kilomun 1.5x gr olacak şekilde alıyorum.kahvaltıda lor peyniri yumurta tam buğday ekmek ve fıstık ezmesi diğer öğünlerde genelde pilav tavuk ya da pilav kuzu oluyor arada da üşenip dondurulmuş dönere falan kaçabiliyorum(Pirincim basmati makarna tüketirsem o da tam buğday).Asitli şeyleri genelde dışarıdan yersem tüketiyorum sorsan ne zaman kola içtiğimi bile hatırlamıyorum.Spor dışında pek aktif yaşamım yok kardiyoda yaptığım yürüyüş dışında genelde pek yürümüyorum.Senin o beslenmeyle yağdan verip kilo alman benim bu halde bile yağ alıp kilo vermemi anlamlandıramadım belki de doğru beslensem bile gereğinden fazla yiyor olabilirim.
Aldiginiz kalori verdiginiz kaloriden fazla bu kadar. Abur cubur fast food vs tuketmemeniz iyi ama aldiginiz kaloriye dikkat etmiyorsaniz haftada 40dk-1 saat bantta yurumeyle ciddi bir kalori yakamazsiniz veya kas elde etmezsiniz. Kas elde etme amaciniz olmayabilir ama belli bir miktar kas kutlesine sahip olmak vucudun gun icinde durdugu yerde harcadigi kaloriyi yukseltir.