Yağ yakma sürecinde aralıklı oruç daha mı faydalı?

rstar232

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben 22 yaşında sağlıklı (kan değerlerime baktırdım, insülin vb hiçbir problem yok) bir erkek bireyim. 1 ay düzenli fullbody ve sonrası cardio olmak üzere diyetle birlikte bir döneme girdim. Bu süreçte benim hedefim başlangıç yağ oranı %29, başlangıç kilosu 96.4 iken, 3 ayın sonunda 81-80 kilo civarlarına inebilmekti ancak spor geçmişim de olduğu için kas kütlemi de olduğu kadarı ile korumak istiyordum. 1 ay düzenli yaptıktan sonra belimde ve kalça kısmında 4cm incelme meydana geldi. Yağ oranımı internet üzerinde aynı siteden ölçtürdüm %26 fakat verdiğim kilo 2.5 kilo, bu miktar bana çok az geldi.

Şu anda 2. ayın hemen başındayım, bu ay içerisinde daha fazla kilo vermeyi hedefliyorum bu yüzden aralıklı oruç yapmayı düşündüm, sizce daha fazla verim alabilir miyim? Ben vücuttaki incelmenin iyi olduğunu düşünüyorum ama kiloyu daha normal rakamlara inmek için düşürmek istiyorum. Bu kilonun az olma sebebi elimden geldiği kadar kasları koruyabildiğim anlamına gelir mi? Sürece nasıl devam etmeliyim? Değerli görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı