Yağ yakmak için beslenme ve antrenman programı nasıl?

typre07

Hectopat
Selam, yeniden başlayalı fitness'a 1 hafta oldu. Yaklaşık 1 sene önce 3 ay kadar gitmiştim ve 104 kilodan 85 kiloya düşmüştüm. Ancak sonrasında taşındığım için devam edemedim. Şimdi tekrar başladım ve henüz 1 hafta oldu. Kilom ayni sayılır ancak kas kütlem az ve yağ oranım hâlâ fazla(%20 civarı). Bu hafta 4 gün ağırlık antrenmanı (ikişer gün olmak üzere, aralarına 1 gün dinlenme ve kardiyo günü koyarak, alt ve üst vücut şeklinde yaptım) ile hafif kardiyo, 2 gün ise yalnızca kardiyo ve hafif bacak antrenmanı yaptım. Muhtemelen bu şekilde yapmaya devam edeceğim.

Beslenme kısmında ise günlük ortalama 1600 kalori aldım. Protein olarak ortalama 150-165, yağ olarak ortaya 40-50gr (yağı olabildiğince besinlerden almaya çalıştım, gerektiğinde ise zeytinyağı tükettim), karbonhidrat olarak ortalama 100-135 gr, aldım.

Günlük öğünlerim çoğunlukla su şekildeydi;

Sabah
2 haşlanmış yumurta.
1 dilim peynir.
1 çay bardağında tam yağlı süt ya da çay
1 küçük çavdar ekmeği (çoğunlukla ekmek yemem, bu hafta 3 gün yedim)

Öğlen
300 gram tavuk göğsü(haşlanmış)ya da 2 adet hindi fileto.
Yeşil salata ya da bulgur/pilav

Akşam(Antrenman sonrası)
200-300 gram tavuk göğsü.
Yarım porsiyon baklagil
Bulgur ya da pilav

Beslenmemde ve antrenman şeklimde herhangi bir hata, düzeltmem gereken yer var mı?

500 kcal açığı.
Düzgün uyku düzeni.
Haftada 4-5 kardiyo 12 eğim 5 hız (opsiyonel)

Ekstra tüyo olarak off day de karbı hafif kıs protein ve yağı biraz arttırarak kalorini tamamla.
Her öğünü yüksek proteinli ve yeşillikli yap (tok tutar)

Bunları yaparken kilo vermemen imkansız ama unutma kilo verirken kilolarını arttırmayı en kötü korumayı hedefle.

Kardiyoyu, 10-15dk koşu bandında yürüyüş ve yine 15 dk eliptik bisiklette yapıyorum. Ağırlık günlerinde yalnızca yürüyüş kısmını yapıyorum. Bir de bu kalorininde mi altına düşmem gerekiyor?

Günlük 600 gram tavuk göğsü yemek baymazsa gayet iyi bence hocam.

Hayır az bile alıyosun kalori ihtiyacının 500 azından bahsediyorum fazlasına gerek yok

Amacın ne kilo mu vermek yanlış mı anladım ona göre yazacağım

Amacın ne kilo mu vermek yanlış mı anladım ona göre yazacağım.

Kaybettiğim yağların yerine kas kazanmak istiyorum. Spora ilk başladığım gün vücut ölçülerimi aldım, bu sayılara ve kilomun durumuna göre ilerleyeceğim. Mesela bel çevrem küçülürken kilomun çok fazla oynamaması gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…