Yağlı ısıtıcı mı konvektör ısıtıcı mı?

Stucknela

Kilopat
Merhaba.

Isıtıcım bozuldu ve ısıtıcı almayı planlıyorum.
Konvektör ısıtıcılar sanırım infared ısıtıcıdan daha makul şu anda. Tüketim bazında aynı sayılabilirler zaten. Peki yağlı radyatör ile konvektör ısıtıcılar arasında nasıl bir fark var acaba tüketim olarak. Gün boyu çalışacak neredeyse sadece bununla ısınmayı planlıyorum o yüzden tüketimi önemli. Yağlı radyatörler konvektör ısıtıcılara göre daha az yakar mı acaba? Yağlı konvektör ısıtıcı kullanan varsa tecrübelerini aktarabilir mi?
Bir de seramik ısıtıcılar var tüketimleri ve ısıtmaları nasıldır acaba? Tercih edilir mi bilen tecrübesi olan yardımcı olursa sevinirim.
Fiyat konusunda tüketime bakmayı planlıyorum. O yüzden önerilere açığım.
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Konvektör öneririm, yağlı radyatörden daha hızlı ısıtır odayı ve daha çok ısıtır.
Yağlı radyatörü uzun süre çalıştıracaksın istediğin sıcaklığa erişmek için. Konvektörü yarım saat 1 saat çalıştırdınmı içeriyi sımsıcak yapar. Tabi odanın büyüklüğüne göre rakamlar değişir. Yağlı radyatör odayı belirtilen sıcaklığa ulaştırmak için uzun süre çalışacak daha çok yakacak. Konvektör belirtilen sıcaklığa ulaşınca kapanıp soğudukça çalışarak sıcaklığı sabit tutmaya çalışacak. Yağlı radyatöründe çalışma mantığı aynı ama odayı geç ısıtacağı için oda sıcaklığa erişme aşaması uzadıkca uzayacak ve sürekli çalışmış olacak.

Konvektör öneririm, yağlı radyatörden daha hızlı ısıtır odayı ve daha çok ısıtır.
Yağlı radyatörü uzun süre çalıştıracaksın istediğin sıcaklığa erişmek için. Konvektörü yarım saat 1 saat çalıştırdın mı içeriyi sımsacak yapar. Tabii odanın büyüklüğüne göre rakamlar değişir. Yağlı radyatör odayı belirtilen sıcaklığa ulaştırmak için uzun süre çalışacak daha çok yakacak. Konvektör belirtilen sıcaklığa ulaşınca kapanıp soğudukça çalışarak sıcaklığı sabit tutmaya çalışacak. Yağlı radyatöründe çalışma mantığı aynı ama odayı geç ısıtacağı için oda sıcaklığa erişme aşaması uzadıkca uzayacak ve sürekli çalışmış olacak.

Haklınıısız fakat 2000W'lık bir yağlı radyatör 750W civarında çalışıyor. Odamda yalıtım seviyesi bayağı düşük oldugu için uzun sürek çalışması gerekecek ikisinin de. Önemli olan odayı çalıştığı sürede en iyi sıcaklıkta en az maliyete tutması. Konvektörler 2200W falan cekiyor watt değerine göre Max çekiyor neredeyse yani. 4 5 saat sonrasında ikisi de ısıtıyor fakat birisi 2200W çekerken diğeri 750 falan cekiyor. Bilemedim pek kararsız kaldım yani.
Peki seramik ısıtıcılar hakkında fikriniz var mı?

Haklınıısız fakat 2000W'lık bir yağlı radyatör 750W civarında çalışıyor. Odamda yalıtım seviyesi bayağı düşük oldugu için uzun sürek çalışması gerekecek ikisinin de. Önemli olan odayı çalıştığı sürede en iyi sıcaklıkta en az maliyete tutması. Konvektörler 2200W falan cekiyor watt değerine göre Max çekiyor neredeyse yani. 4 5 saat sonrasında ikisi de ısıtıyor fakat birisi 2200W çekerken diğeri 750 falan cekiyor. Bilemedim pek kararsız kaldım yani.
Peki seramik ısıtıcılar hakkında fikriniz var mı?
2200W sen istersen çekiyor. Yani genelde 1. ve 2. kademesi oluyor sen hemen ısınmasını istiyorsan 2'de çalıştırırsan 2200W çekiyor. 1. kademede genelde 1000W çeker. Oda büyük değilse 1. kademede bile yarım saat 1 saatte ısıtır ve sonra kapanıp açılmaya başlar. Seramik ısıtıcılar hakkında bilgim yok maalesef.

Bu arada yağlı radyatör 4-5 saat sonra bile odayı istenilen sıcaklığa getiremiyebiliyor.

Birisi 1 saat yüksek güç çekiyor ve odayı ıstıyor. Diğeri 4-5 saat sürekli enerji çekiyor belki aynı sıcaklığa ulaştırabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı