Yağmur yağarken elektrik gitmesi sisteme zarar verir mi?

Kaç kere PC açıkken elektrik kesildi ama bu zamana kadar hiçbir şey olmadı bilgisayar açıkken elektrik gidince sisteme zarar gelme ihtimali herzaman var ama benim hiç başıma gelmedi elektrik gitmeden sistemi kapattigin için herhangi bir zarar gelmez

UPS şart arkadaşlar. Ne zaman ne olacağını bilemezsiniz. Line-interactive bir UPS kullandığım için en ufak fırtınada hemen içindeki role seslerini duymaya başlıyorum. Çünkü cihaz hemen güç dalgalanmalarını algılıyor buna reaksiyon gösteriyor.

Ankara Mamak'da yaşıyorum felaket yağmur yağıyor bütün fişleri çektim bekliyorum evin içinde, yağmurun durulmasını. Ne olur ne olmaz.

Saçma sapan gelen voltaj değerleri yüzünden M.2 SSD bozduğumu biliyorum. 1 senede toplasan 5 kez elektrik kesilmez. Oldumu oluyor ama yapacak hiç bir şey yok. UPS tüm sorunların çözümü olacaktır böyle durumlarda.

Şalter açıktı, sistem kapandıktan 5 6 saniyeye kadar da içinde enerji oluyor diye biliyorum. O sebeple sormak istemiştim bir şey olur mu diye.

Düzensiz bir akım gelmez ise sorun olmaz. Akım korumalı priz alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…