Yahoo ve Google'dan doğrulama kodları geliyor

Merhaba, gece telefonu şarja takmıştım; sabah uyandığımda iki kısa mesaj gelmiş. Biri Yahoo'dan, diğeri ise Google'dan.

Yahoo doğrulama kodunuz şu diyor, aynı şekilde Google Messenger doğrulama kodunuz ise şu diyor. İkisinden de altı haneli kod var.

Aklım takıldı kendimi yapacağım şeylere veremiyorum. Benim bunlardan hesabım yok ve açmayada çalışmadım. Ne oluyor anlamadım. Biri hesap mı açıyor, hesabıma mı girmeye çalışıyor bilmiyorum.

Şifrem ise çok uzun ve karışık bir şey zaten, bilmiyorum neler yapmam lazım. Numarama kayıtlı, hesap açamazlar değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de dolandırıcı, önemsemeyin efendim.

Yakin zamanda gerek çevremde gerekse bu sitede pek çok insana geldi bu mesajlar niyetleri ne bilmiyorum ancak kâle almamak en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum.
Teşekkürler hocam şifre değişikliği yapmama gerek var mı.

İşin garibi mesajlarda numara yok Google ve Yahoo dan geldi tıklayacağım Link’te yoktu. Sadece Yahoo’da garip şeyler yazıyordu spam falan.

Şifre değişme işi size kalmış. Ben umursamazdım şahsen.
Teşekkür ederim hocam o zaman kalsın değiştirmiyorum. İçim rahatladı az da olsa teşekkür ederim.

Yani kısaca birisi benim telefon numaram ile Yahoo ve Messenger hesabı açmaya mı çalıştı. Ve başarılı olabilir mi benim adıma hesap açamaz değil mi haberim olmadan.

Açabileceğini sanmıyorum açıkçası. Ancak Have I Pwned üzerinden mail adreslerinizi kontrol ettirip sızıntı varsa şifrelerini değiştirebilirsiniz.
Evet kontrol ettim sorun yok bulamadı. Acaba dedim bana gelen altı haneli kodu sallayarak tutturursa diye düşündüm.

Yani sonuç olarak bir şey yapmama gerek yok değil mi hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı