Yakın arkadaşlarla küsmek

Cthulhussy

Decapat
Arkadaşlar sürekli dışarı çıktığım yakın arkadaşlarımla yaklaşık 1 ay önce aramızda benim anlamadığım bir olay yaşandı. İşte yine dışarıya buluşma ayarladılar gruptan bende her zamanki gibi gittim, anlam veremediğim bir şekilde beni istemediler ama o gün, işte burada küfür yazamıyorum fakat başımızdan gitin küfürlü halini vs. söylediler. Anlam veremedim fakat kırıldım tabii niye böyle yaptıklarını da anlayamadım. Eve döndüm bende. Konuyu çok defa açıp sorunu çözme yönünde ilerlemeye çalıştım fakat yüz vermediler. Geçen hafta perşembe günü sorun çözüldü, hatalı taraf onlarmış özür vs. dilemediler ama yakın arkadaşlarım tek onlar olduğundan ben bu seferlik görmezden geldim. Sadece aralarından 1'i beni hala pek istemiyordu.

Dediğim gibi geçen hafta perşembe barıştık ve cuma günü tekrar birlikte dışarıya çıktık. O gün bayağı samimi muhabbet döndü ve beni istemeyen o 1 arkadaşım gelmemişti. Bende o gün gelen arkadaşlarımdan biriyle bu beni istemeyen hakkındaki problemi konuştum çözmeye çalışıyordum, problemi şu imiş; benim muhabbetim sarmıyormuş o yüzden istemiyormuş beni ve bu yüzden küsmüşler. Bende işte yine de olayı çözmeye çalıştım. Bu arkadaşımla Discord üzerinden bayağı bir konuştuk.

Ondan sonra dün akşam tekrardan dışarıya çıktık, bu beni istemeyen kişi hakkında konuştuğum arkadaşım da birden bana karşı triplenmeye başladı. Yanında da o beni istemeyen arkadaş vardı. Sonra işte telefonunu benden gizleyerek birkaç mesaj gösterdi ve ben benim hakkımda mesajlar olduğuna emindim ki karşıda, mesajı gösterdiği kişinin yanında oturan ve samimi olduğum (bu arkadaşım bana hiçbir zaman küsmendi) arkadaşıma sordum benim hakkımda mı diye kafa salladı ki sonradan ortaya çıktı gerçekten benim hakkımdaymış, özel muhabbetimizi göstermiş.

Ben de kız arkadaşım arıyor diye bahane sundum aralarından ayrıldım yine istenmediğim belliydi. Ondan sonra bu beni dışarıda istemeyen arkadaşım mesaj attı duyduğuma göre işte bu X kişisi (mesajı kendisine gösteren kişi) benim hakkımda bir şeyler demiş atar mısın diye. Bende hep haksız konumuna düşüp ses çıkartmıyorum diye karşılık vermek istedim attım aramızda geçen, gerek kendi hatalı söylemlerimin, gerek X kişinin hatalı söylemlerinin olduğu tüm mesajları SS alıp çırılçıplak, editsiz bir biçimde o kişiye attım.

O kişi de gidip işte X'e sormuş niye böyle böyle dedin arkamdan diye. X'de dönüp bana yazdı niye mesajlarımı attın diye, bende sen de benimkileri gösterdiğin için vs. dedim uzun uzun tartıştık. En sonunda işte bu ekiple çıkabilirsin vs. problem değil fakat benimle bir daha konuşma dedi.

İlk olayda tamamen ben haklıyım, 2. olayda ise hatalı yaptığım bir eylem olsa bile karşı tarafın yine hatalı olduğunu düşünüyorum. Bu arkadaşlık bile diyemediğim ilişki beni çok yıpratmaya başladı fakat bu kişiler dışında her gün dışarı çıkabileceğim arkadaşım yok ve bir sebep gereği sürekli aynı ortamda bulunuyoruz. Siz ne önerirsiniz arkadaşlar, bu çözülecek gibi değil artık ve gerçekten yıpratmaya başladı.

Düzgünce karşıma alıp konuşsam da 2 gün sonra yine aynı şeyleri yapıyorlar. Sizce tüm bunlara rağmen yine de son bir kez konuşmayı mı denemeliyim yoksa sizce artık bu fazlasıyla yıpranmış, düzelemeyecek bir ilişki olduğundan salmayı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuşma, engelle onları. Değerli zamanını çalmasınlar boşuna. Başka arkadaşlar bulursun her türlü, merak etme.
Hocam bu konularda çok kötüyüm, daha doğrusu ben kötüyüm demeyelim de insanlar çok değişti artık. Benim ilgilendiğim konular felsefe, din, kitaplar, müzik tarihi, tarih, oyunlar vs. fakat insanların tek derdi artık instagramdan istek attıkları kız olmuş.

Birbirlerinin tüm değerlerine küfür edip bunu arkadaşlık, sosyallik zannediyorlar. Tüm ülkenin böyle olduğu bir ortamda benim kafada bir arkadaş bulmak dünyanın en zor işi gerçekten...

Spor salonuna kaydoldum, öyle motivasyon buluyorum spor esnasında kafada hiçbir şey kalmıyor gerçekten dünyanın en güzel ilacı olabilir. Onun dışında boş zamanlarda kütüphanelerde geziyorum, kendi başıma yürüyüş yapıyorum. Yalnızlık şimdiden yoruyor ama...

@SeanStrickland Hocam rahatsızlık için kusura bakmayın fakat konuyu siz de görmüşsünüz, kendi fikirlerinizi rica etsem yazabilir misiniz çünkü konu zaten görünmeyecek fakat benim bugün gerçekten 2-3 insana dahi olsa derdimi paylaşmaya ihtiyacım var. Kendi kafamda çok birikti bu bunlatı ve beni psikolojik olarak aşırı yıpratıyor, birileriyle paylaşıp fikir almam lazım gerçekten çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Hocam bu konularda çok kötüyüm, daha doğrusu ben kötüyüm demeyelim de insanlar çok değişti artık. Benim ilgilendiğim konular felsefe, din, kitaplar, müzik tarihi, tarih, oyunlar vs. fakat insanların tek derdi artık instagramdan istek attıkları kız olmuş.

Birbirlerinin tüm değerlerine küfür edip bunu arkadaşlık, sosyallik zannediyorlar. Tüm ülkenin böyle olduğu bir ortamda benim kafada bir arkadaş bulmak dünyanın en zor işi gerçekten...

Spor salonuna kaydoldum, öyle motivasyon buluyorum spor esnasında kafada hiçbir şey kalmıyor gerçekten dünyanın en güzel ilacı olabilir. Onun dışında boş zamanlarda kütüphanelerde geziyorum, kendi başıma yürüyüş yapıyorum. Yalnızlık şimdiden yoruyor ama...

@SeanStrickland Hocam rahatsızlık için kusura bakmayın fakat konuyu siz de görmüşsünüz, kendi fikirlerinizi rica etsem yazabilir misiniz çünkü konu zaten görünmeyecek fakat benim bugün gerçekten 2-3 insana dahi olsa derdimi paylaşmaya ihtiyacım var. Kendi kafamda çok birikti bu bunlatı ve beni psikolojik olarak aşırı yıpratıyor, birileriyle paylaşıp fikir almam lazım gerçekten çok ihtiyacım var.
Derdini anlayabiliyorum. Maalesef ki katılıyorum. İnsanların ve yeni gelecek neslin bu kadar kötü bir yozlaşmaya doğru yönelmesi hiç iç açıcı değil.

Senin ilgi alanlarının bulunduğu bir discord sunucusuna katıl, oradan felsefe,din vs. tartışarak dostluklar edinebilirsin. Veya discord sunucusunun dışında düşün. Mesela bir topluluğa katılabilirsin. Örneğin kurs gibi, tüm insanların aynı amaca yönelik çalışması, senin de kafa dengi bir insan bulmana vesile olabilir. YKS çalışıyorsan Instagram ders gruplarına vs. girebilirsin

Fakat o arkadaşlarından ayrıl. Onlar gerçek arkadaşların değil senin.

@Cthulhussy arkadaşın dediğine tamamen katılıyorum yeni çevre bul kendini rezil etme. Ayni okuldaysan kavga etmeden çık zamanında yaşadım bu olayları başka gruplara kısa süreli takıl illaki biriyle frekansin tutar zaten.
Hocam zaten yüksek ihtimalle artık daha konuşmam bunlarla fakat ben aslen Muğla'lıyım, yaklaşık 1 yıl önce Nevşehire taşındık tayinden ötürü vs. Muğla'nın ortamından sonra gerçekten çok fark ettirdi burası, orada kafama uygun pek çok insan vardı fakat burada hep dediğim tipte insanlardan var.

İnanın bana sınıfta pek çok farklı kişiyle sohbet ettim fakat hepsi dediğim instagramcı tiplemelerden. Bana dini görüşümden ötürü küfür edenler mi dersiniz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e küfür edenler mi dersiniz rezalet bir durumda sınıf ve özel okuldayım üstelik belirteyim. Çok yakında üniversiteye geçeceğim umarım o zaman kurtulurum bu rezalet ortamdan. Devlet okuluna geçsem orada da kekolar vs. çok fazla yine aynı şekilde üstelik çoğu dediğim tiplemelerden. Nasıl bir yol izlesem aşırı kararsızım.

Derdini anlayabiliyorum. Maalesef ki katılıyorum. İnsanların ve yeni gelecek neslin bu kadar kötü bir yozlaşmaya doğru yönelmesi hiç iç açıcı değil.

Senin ilgi alanlarının bulunduğu bir discord sunucusuna katıl, oradan felsefe,din vs. tartışarak dostluklar edinebilirsin. Veya discord sunucusunun dışında düşün. Mesela bir topluluğa katılabilirsin. Örneğin kurs gibi, tüm insanların aynı amaca yönelik çalışması, senin de kafa dengi bir insan bulmana vesile olabilir. YKS çalışıyorsan Instagram ders gruplarına vs. girebilirsin

Fakat o arkadaşlarından ayrıl. Onlar gerçek arkadaşların değil senin.
Hocam kütüphanede vs. illa bir şekilde muhabbet dönüyor fakat sonuçta çoğu kişiyi sadece 1 defa görüyorsunuz o yüzden pek yakın arkadaşlık kurma şansı olmuyor, kurslara gelecek olursak aslında şimdiden sporda bana yardımcı olanlar var fakat yani böyle dışarıda buluşmalık yakın arkadaşlığa nasıl çekilir bir fikrim yok.

Zamanında keman kursuna da gitmiştim zaten keman çalan biri olarak. Orada da müzik zevkimizin eşleştiği bir kız buldum (ikimiz de klasik müzik hastası çıktık) fakat zaten dışarı çağıramıyorum üstüne karşı cinsten olunca daha da çekindim.

Biraz daha açık ve özgüvenli olmayı deneyeceğim. Bir de yine böyle ortamlara düşmemek için sanırsam en iyi yol bol bol AYT-TYT çalışıp aklımdaki bölümü tutturmak, güzel bir şehirde, güzel bir üniversitede, güzel bir ortamda okumak...

İkinize de sonsuz teşekkürler arkadaşlar. Gerçekten çok ihtiyacım vardı içimi dökmeye. Tavsiyeleriniz de kendi açınızdan belki basit bile görünse bana çok faydası oldu ve yalnız olmadığımı hissettirdi, iyi akşamlar dilerim vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için çok çok teşekkürler ediyorum. @barisakarsu @SeanStrickland

Son düzenleme:
Hocam kütüphanede vs. illa bir şekilde muhabbet dönüyor fakat sonuçta çoğu kişiyi sadece 1 defa görüyorsunuz o yüzden pek yakın arkadaşlık kurma şansı olmuyor, kurslara gelecek olursak aslında şimdiden sporda bana yardımcı olanlar var fakat yani böyle dışarıda buluşmalık yakın arkadaşlığa nasıl çekilir bir fikrim yok
Bu kısımda numarasını alabilirsin veya Instagram hesabını daha iyi olur sanki. Üniversite tutturursan orada da yine aynı tarz kişiler elbet karşına çıkar ama en azından olgunlaşmış olurlar diye düşünüyorum. Rica ederim. İyi akşamlar

Bu kısımda numarasını alabilirsin veya Instagram hesabını daha iyi olur sanki. Üniversite tutturursan orada da yine aynı tarz kişiler elbet karşına çıkar ama en azından olgunlaşmış olurlar diye düşünüyorum. Rica ederim. İyi akşamlar
Aslında ben Instagram'ı komple silmeyi düşünüyorum, başka insanlar için kendimi değiştirmeyi bırakcağım artık. Üniversitede daha geniş bir çevreye sahip olunulacağından ve dediğim gibi kafamdaki zaten yüksek seviyeli bölümü yüksek dereceli okulda tutturursam bu kadar kötü bir çevreye sahip olacağımı düşünmüyorum. Tekrardan teşekkürler...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı