Yakın çekimlerde obje nasıl netleştirilir?

Makaleler
23
Bu siralar yakin cekimlere ilgiliyim 5-10 cm mesafeden cektigim resimler nedense Flu cikiyor. Acaba bunu asmak icin bir tüyonuz var mi? Kullandigim makine Canon EOS 700D ayriya yedek makinem Sony Alpha 600 ile olan deneylerimde de sonuc ayni.

Acaba Canon EOS 700D icin yakin cekim tüyosu verebilir misiniz?

@SideWinder

• Hazir yakin cekim modunda denedim yine de flu cikiyor.
  • AV modunda nokta bazli cektim sonuc ayni
  • AF'yi kapattim yine ayni.
Bir el atarsaniz sevinirim.

Sevgiler :)

Lens üzerinden manuel odak yapmanız gerekiyor diye biliyorum.

Objeyi lensten biraz uzaklastirdiginizda sonuc yine ayni mi?

Bu netleme sorunu makineden çok lens ile alakalı, lens modelini belirtmemişsiniz ancak düzgün macro lens ile istediğiniz sonucu alabilirsiniz.
Örn;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siralar yakin cekimlere ilgiliyim 5-10 cm mesafeden cektigim resimler nedense Flu cikiyor. Acaba bunu asmak icin bir tüyonuz var mi? Kullandigim makine Canon EOS 700D ayriya yedek makinem Sony Alpha 600 ile olan deneylerimde de sonuc ayni.

Acaba Canon EOS 700D icin yakin cekim tüyosu verebilir misiniz?

@SideWinder

• Hazir yakin cekim modunda denedim yine de flu cikiyor.
  • AV modunda nokta bazli cektim sonuc ayni
  • AF'yi kapattim yine ayni.
Bir el atarsaniz sevinirim.

Sevgiler :)
Bu tamamen lensin netleme performansıyla alakalı. 18 55 lens minimum 23 cm netleyebilir.

Ayrıca o makro lensi almak yerine, 18 55 mm lensleri ters çeviren aparatlardan alsaydınız, aynı sonuçları alırdınız.

Ters lens bağlama tekniği ile makro fotoğraf çekimi

Bu problem için makinenizden değil, lensinizden söz etmelisiniz. Her lensin netleme için objeye maksimum yakınlık mesafesi farklıdır. Makro lens ihtiyacınızın olup olmaması, fotoğrafını çekmek istediğiniz objelerin büyüklüğüyle ilgilidir. Mesela bir zeytin tanesini yakın çekebilmek için makro lens gerekir ancak yakın plan bir elma fotoğrafı için 50mm standart bir lens yetecektir.
Küçük objeleri çekmek istiyorsunuz ve makro lens için bütçeniz yoksa, 50mm lensinizi sadece basit bir lens çevirme bileziğiyle gövdeye ters de bağlayabilirsiniz. Böylelikle makro çekim yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı