"Yalın Fiber (H)" ne demek?

591473

Decapat
Selam, bugün fiber internet geldi eve. Yeni eve geçtiğimiz için fiber altyapı mevcut apartmanda. Operatör ise Türk Telekom. İnternet paketi için şimdilik 24 Mbps olan paketi aldık ileride arttıracağız. Benim anlamadığım şey ise paketi incelediğimde karşıma Yalın Fiber (H) diye bir şeyin çıkması. Bu ne anlama geliyor? Normal fiber ile aynı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fakat bize böyle bir bilgi söylenmedi. Adamlar direkt fiber dedi. Ki bakıyorum diğer paketlerde de Yalın Fiber (H) yazıyor 1000 Mbps olan pakette bile.

FTTH olabilir. FTTH ise 1000 Mbps'e kadar destekler.
Peki şu anki paketin FTTH olup olmadığını nasıl anlarım? Şu anki pakette 24 Mbps almıyorum ben 26-27 e kadar çıkıyor. O civarlarda takılıyor. Upload 6-8 Mbps arasında. Turk net altyapı sorgulama kısmında da maksimum 8 mbps upload desteği var diyor. Kafam çok karıştı cidden. Bir de binadaki internet kutusunda turuncu ve gri kablolar var. Bazı fiber kutularında ise sarı kablo da oluyormuş. Bu ikisi arasındaki fark nedir?

@591473 hocam altyapı türünü en doğru müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsiniz. FTTH'de genelde bina girişinde siyah kutu olur. Renkler arasındaki fark, kullanılan ONT cihazına (Nokia, Huawei vb.) göre değişiyor diye biliyorum.

Evinizde bir modem bir de ONT cihazı (küçük bir şey) varsa altyapı FTTH'dir.

Hocam bina girişindeki kutu siyah renk evet. Bir de o dediğiniz küçük cihaz da var bizde. İnterneti kurarken bu küçük cihazı ellemeyin demişler. Okuldaydım ben kurulurken.

Dosya Ekleri

• IMG_20230313_213749.jpg
    65,6 KB · Görüntüleme: 397
  • IMG_20230313_213743.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 355

Aynısını kullanıyorum. Bende de YALIN Fiber ( H ) Yazıyor. VDSL ile alakası yok.
Ancak ben de ev telefonu aktif. En doğru cevabı 444 03 75 Mh verir.

Çok şaşırdım. Gerçekten çok şaşırdım. Biz burada parasını vermeye razıyken FTTH getirmeyen adamlar 24 Mbps alacak kişilere götürüyor.

Maalesef paket isimlendirmeleri yüzünden neyin ne olduğu anlaşılmıyor. Zamanında ADSL için ultranet, VDSL için hipernet, fiber için fibernet diyorlardı. Artık onu bile yapmayıp milletin kafasını allak bullak ediyorlar. Kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…