Yalın internet vs sabit hatlı internet

batuhandnd

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Deprem dolayısıyla internet hattımı iptal ettirmiştim. Evimizin az hasarlı çıkmasıyla birlikte tekrar ufak ufak taşınıyoruz. İnternet hattımı önceden Türk Telekom'un verdiği TP-Link marka bir modemle kullanıyordum ve bu modemde Phone 1-2 ışıklarından biri yanıyordu sanal telefon hattı demişlerdi. Bugün tekrar abonelik açtım ve bu sefer ZTE marke bir modem getirdiler ve bu modemde ise Phone ışığı yanmıyor. Aboneliğimi Online olarak başlattım ve yalın ya da telefon hattı gibi bir seçenek yoktu ve sanırım yalın bağlantı yaptılar.

Sorum şu eskiden Speedtest'de 5-7 arasında ping alırken şu anda 18-20 arasında ping alıyorum. Yine aynı şekilde eski aboneliğimde internet hızım 96-100 iken şu anda ara ara 60 70'ler görüyorum. Aboneliğim yeni başladığı için gerekirse tekrar sabit hatlı bir abonelik açmak için başvuracağım ama bu farkın sebebi yalın internet bağlantısı mı yoksa başka nedenleri mi var? Kullandığım kampanya paketini değiştirip sabit hatlı bir internet mi kullanmalıyım?

Özetle yalın internet ile sabit hatlı internet arasında bir fark var mıdır? Özellikle ping, hız vs. performans bakımından.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Dediğinizle pek alakası yok. Yüksek ihtimal altyapınız ya da yakında olduğunuz Santral hasar görmüştür ondan böyledir. Benim bildiğim tek fark birisinde telefon kablosu kullanıyorsun diğerinde normal. Hatta benim bildiğim telefon bağlantısında bant daha genişliği daha düşük yalın internetin daha fazla.

Peki modem kaynaklı bir performans sıkıntısı olabilir mi? Eski modem de hala elimde onunla denemedim henüz ama acaba marka kaynaklı mı diye de düşündürdü.

Hizmet sağlayıcıların verdiği donanım ürünleri kısıtlı ve sınırda özelliklere sahip olabiliyorlar. O yüzden cihaza kefil olacak kadar güvenmiyorum.

Hizmet sağlayıcıların verdiği donanım ürünleri kısıtlı ve sınırda özelliklere sahip olabiliyorlar. O yüzden cihaza kefil olacak kadar güvenmiyorum.
Haklısınız kesinlikle. Kendime ait bir modem de almayı düşünüyorum açıkcası uygun bir zamanda. Sorun yalın internet v.s ile alakalı olmasın da altyapısal problemlere artık göz yumacağız mecburen. Mahrumiyet bölgesi maalesef. Teşekkürler cevaplarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…