Yalnızlık nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir damacana suyu tek başına bitirmektir, eve gelince kapı zilini çalmadan anahtarla girmektir, ayakkabılıkta sadece senin ayakkabılarının olmasıdır. Bir süreden sonra saça dolaşan sakız gibidir; çıkarmaya çalışırsan acı verir, saçı kesersen büyü bozulur. Tercih ediliyorsa zevk veren diğer türlü depresyona sürükleyen durumdur.

Bu ben.

Ne kadar yalnız olduğunu anlatabileceğin birisi bile yoksa yalnızsındır. Şehrimde hiç tanıdığım, arkadaşım, dışarı çıktığım kimse yok.

İnsan; ifade ettiklerini anlamayanların arasındaysa, birlikte oldukları ile ortak bir nokta bulamıyorsa, yalnızdır. Çokluğun içinde dâhi, mümkün olabilir.

Geçici birşeydir ergenlikte fazla görülür. İlerideki zamanlarda geçer.

"Zamanla yalnızlık geçer" gibi bir iddia, yalnızlığı anlamamış bir bireyin ifadesi olabilir. Yalnızlık, kendi kendine onarılabilir bir yara ile eşdeğer değil ki. Bir durum sadece.

Son düzenleme:
Sonra oturdum o banka, nasıl bu kadar kendimi kaybettiğimi düşündüm.

Tek başımaydım, ama etraf çok kalabalıktı.

Anlaşılamayandır, çoğu yazar, filozof ve ressam örnektir bunlara. Çevresinden farklı olan, farklı düşünüp hareket eden çoğu kişi bir bakıma yalnızdır. Az biraz çevrenizi incelerseniz günlük konuşulan konular, düşünülen ve mizahı yapılan şeyleri herkes yaptığını fark edeceksiniz. Yalnız kişi farklı olandır, farklı düşünendir.

Yalnızlığı sadece senin anlayan ve ortak şeyler bulduğun kişilerle giderebilirsin. Yalnız kişi kendisini anlayan kişi bulmak ister ve sohbet etmek ister.

Birçok kişi hala saygı, sevgi ve ilgi görebilmek adına benliklerinden vazgeçiyor ve istemedikleri kişiliklerini kabullenip ben buyum diyor. Bu bilinçsizce gerçekleşiyor ve farkına bile varamıyorlar çünkü çevresindeki kişiler onu hipnoz ediyor.

Yalnızlık kendini geliştirme açısından bayağı iyi bir şey, kendine odaklanıyorsun ve daha kolay bir şekilde kendini geliştiriyorsun.

Andar Han ile ortak düşünüyorum bu konuda da. Yalnız olmamak güzel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…