Yamaha F310 vs F370

JCaesar

Hectopat
Arkadaşlar yarın ikisinden birini alacağım; sizce hangisini alayım, aralarındaki fark ne? Siz neyi önerirsiniz?

Farklar​

ÖzellikYamaha F-310Yamaha F-370
Arka & yan levhalar / gövdenin sırt-yan kısmıMeranti kullanılıyor. Meranti ya da nato kullanılıyor; bazı versiyonlarda nato sırt-yan kısmı kullanıldığı belirtiliyor, bu sesi biraz daha dolgun / orta frekanslarda daha belirgin kılıyor.
Aksesuarlar / görsellikDaha sade tasarım; dekoratif detaylar daha az. F-370’de görsel detaylar biraz daha zengin: pick-guard (tırmalamayı koruyan plaka), dekoratif şeritler, vernik parlaklığı ve renk seçenekleri gibi farklılıklar olabilir.
Makaslar / perde ayarları (tuning machines / hardware)Temel düzeyde makasları var. Daha iyi makaslar / perde ayarları ve donanım olarak biraz daha kaliteli parçalar kullanılmış olabiliyor.
Ses / ton özellikleriDengeli bir ton, parlak tizler ve yeterli bas-orta karakter. Giriş seviyesi için tatmin edici. F-370 daha “derinlik”, daha zengin ton aralığı sunuyor; bas ve orta frekanslarda biraz daha gövde ve kuvvet hissi veriyor.
Fiyat / değerDaha uygun fiyatlı; başlangıç seviyesi için maliyet/performans avantajı. F-370 biraz daha pahalı ama bu fark, daha kaliteli malzeme ve bazı ekstra donanım / görsellik unsurlarına dayanıyor.

Sonuç​

• Eğer yeni başlıyorsan ya da bütçen sınırlıysa, F-310 yeterince iyi bir seçenek. Hem çalarlığı kolay, hem de ses olarak tatmin edici.
  • Ama biraz daha ses zenginliği, görsellik ve uzun vadeli kalite istiyorsan, F-370’e yatırım yapmak mantıklı olabilir.

Aralarındaki tek fark boyut, 310 dreadnought 370 ise concert. Ben de akustik almadan önce çok fazla gitar denedim. Bence O fiyat aralığında zuhal'e de uğrayıp bakabileceğin gitarlar var. Takamine'lere bakabilirsin bence ancak sapı normal bir akustiğe göre kalın. Ben gn93 aldım ve memnunum. Öncesinde de senin baktığın fiyat aralığında gn20 denemiştim onun da tınısı çok güzeldi ancak dediğim gibi çalınabilirliği diğer akustiklere kıyasla zor.

Başka modellere bakamam sizce hangisi.

F310 başlangıç için yeterlidir. Diğerindeki tınısal farkı bu aşamada anlayamazsınız.. Çalımınıza etki etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…