Yan binadan fiber internet için kablo çekilebilir mi?

Kabloyu çekeceğiniz binada port varsa oradan alınacak zaten. Eğer çekeceğiniz binada fiber altyapı varsa port sıkıntısı yaşanma ihtimali zaten çok düşük.

Fiber olan bir binada port diye bir şey yok hocam.
 

Hocam sokaktaki bütün binaları sorguladım binalar gözüküyor ancak daire numaraları gözükmüyor yani gerçekten nasıl bir sokağa düştüm anlamadım sadece bizim apartmanın ve hemen dibimizdeki fiberli apartmanın numaraları gözüküyor.
Bir de kasım ayının başında çok sıkılıp LinkedIn üzerinden Türk Telekom CEO'suna yazdım sonra bana işte gerekli birimlere haber verildi falan dedi sonra beni bir kadın arayıp işte LinkedIn üzerinden yapmış olduğunuz şikayet için arıyorum dedi ben de durumu izah ettim ve illa fiber lazım değil dedim VDSL olsa da olur dedim çünkü önceki evimde VDSL vardı aslında bizim evde bile değildi bir elektrik direğinden çekiliyordu ama rahatça oyun oynayabiliyordum ping sıkıntısı falan olmuyordu bir de fiber falan daha uzun sürer VDSL kısa sürer diye öyle bir talepte bulundum sonra kadın da bunu çalışanlara ileteceğim dedi işte saha çalışanları projeyi çizmiş falan dedi sizce bu durumda bir umut var mı yoksa bunlar da balon işler mi siz bilgili birine benziyorsunuz diye yazdım umarım okursunuz
 

Dikkate alacaklardır ara ara gine dürtün ama VDSL için şey yapmazlar fiber getirirler.
 
Hocam benim binam eski fakat FTTH fiber döşüyorlar onunla alakalı değil.
 
Hocam başka binadan hat çekmek yasaktır. Sorumluluk size ait. Ama illa çekeceğim derseniz yan binadaki daire kendi adresine internet bağlatacak. İster oturan bağlatsın ister siz orda oturuyormuş gibi kendi üstünüze üyelik alın. Ama hat o daireye bağlanacak. Modemden 2 tane cat7 uzun kabloyu birbirine bağlayıp evinize çekin. 1 tanesi PC ye (oyunda ping değeri düşük olsun diye ethernet iyidir) 1 tane de evinizde başka bir modeme takın. Evdeki modem sadece wifi dağıtmaya yarayacak. Yani evinde hem ethernet hem wifi hattın olacak. Ethernet önemli değil dersen tek hat çek. Ama yan binadaki modem sabit çalışacak. Oradaki lan1 den kendine hat çekeceksin.
 
Fiberin gelmesi için yeni veya eski bina şart değil.
Tamam şart değil de yenilere daha kolay geliyor. Malatya gibi bir yerde bunu yapmak kolay değil.
Hocam benim binam eski fakat FTTH fiber döşüyorlar onunla alakalı değil.
Sen muhtemelen bana göre hizmetin daha iyi olduğu bir bölgedesin ve sana daha kolay getirmişler.

Elektrikçiyle konuştuğumda böyle karışık şeyler söylemedi. Yan binadaki fiber kabloyu bizim binanın ankastresine çekecekmiş sadece olay bu.
 
Olay sadece elektrikçinin dediğiyle olmaz hocam. O işine parasına bakar. Servis sağlayıcı peki bu durumu kabul edecek mi? Fiber altyapısı olanların adresleri onların sisteminde kayıtlı . Bu binada sistem yok nerden geliyor bu kablo da diyebilir. Veya hat çekeceğim dairedeki adam daireyi sattı yeni gelen de internet bağlatmak istedi. Sistemde bağlı gözükecek. Bence sizin dediğiniz başka apartmandan optik hat çekme işi çok sağlıklı gelmedi bana.
 
Sen muhtemelen bana göre hizmetin daha iyi olduğu bir bölgedesin ve sana daha kolay getirmişler.
Hocam doğuda ve büyükşehir olmayan bir ilde yaşıyorum.
Tamam şart değil de yenilere daha kolay geliyor. Malatya gibi bir yerde bunu yapmak kolay değil.
Ayrıca bina sakinleri ile imza toplayıp dilekçe yazarsanız değerlendirirler.
 
Bu konuyu özelden de kısmen konuştuk durumundan müzdarip olan forumdaşla. Bu elektrikçi her kimse dünyadan habersiz. Yan binadaki OFDK kutusunda boş bir port olsa dahi o porttan diğer binaya ister fiber optik, ister miber optik kablo çekilsin hiç bir şey olmaz, hiçbir şey çalışmaz. Elektrikçi ya zır cahil ya da dolandırıcı.

Ancak teknik olarak ve tabi ki kurallara kesinlikle aykırı olarak şu yapılabilir: FTTH altyapısına sahip binadaki bir abone dairesine (OFDK'da boş port varsa...) 2. bir OBK çektirir ve 2. bir abonelik alır. Hatta kitabına uydurabilirse bu sıkıntıda olan forumdaş üzerine alır. Telekom haliyle buraya 2. bir ONT + HGW teslim eder. Sonra bu 2. HGW'den forumdaşın evibe bir Ethernet kablosu çekilip buraya konulacak bir 3. Wi-Fi Router'a bağlanır (alternatif olarak ONT o yan binada kalır, ONT'den çıkacak Ethernet kablosu HGW ile birlikte yan binaya taşınır...).

Aslında (bildiğim kadarıyla adrese tanımlı olan cihaz HGW değil ONT'dir. Ama (A) adresindeki ONT ile aynı binada, ayno OFDK'daki bir diğer porta (ama Santarl'da aynı OLT portuna bağlı) bitr ONT aralarında yedr değiştirirse her ikisi de kullanılamaz durumuna düşer...)

Bir diğer senaryo da FTTH altyapısı olan binada bira bonenin söz konusu Forumdaş'a HGW'Sinden bir ethernet kablosu çektirerek internetini paylaşması olabilir.

Tabi bu senaryolar tamamen ve tamamen kural dışıdır ve yapılmaması gerekir. Yapanın ve istifade edenin de başlarını (tesbit edilmesi halinde) kesinlikle ciddi derde sokar. Zira bireysel abonelikte internet kullanım hakkı sadece o aboneye aittir; interneti bölme, paylaşma hakkına sahip değildir. Kurumsal aboneliklerde durum haliyle farklı olabiliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…