Yan dairemde altyapı varken bende yok

Rien

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus B550M K, GSkill Jaws V 16x2 3600MHz, Ryzen 5600, Lian Li Lancool 2 Mesh, Asrock Phantom Gaming Rx 6800 XT, Corsair RM850x Shift
Merhaba, binada fiber altyapı yok. VDSL2 var fakat sorun şu ki altyapı sorgulamada alabileceğim en hızlı internet 8Mbps gözüküyor. Adresi yan daire veya ilk kattakiler olarak seçtiğimde 79Mbps oluyor. Bunun sebebi nedir? Yan dairemde bu kadar hızlıyken benim dairemde neden yavaş? Mantığını çözemedim. Superonline kullanırken 8Mbps alıyordum.

Merhaba, binada fiber altyapı yok. VDSL2 var fakat sorun şu ki altyapı sorgulamada alabileceğim en hızlı internet 8Mbps gözüküyor. Adresi yan daire veya ilk kattakiler olarak seçtiğimde 79Mbps oluyor. Bunun sebebi nedir? Yan dairemde bu kadar hızlıyken benim dairemde neden yavaş? Mantığını çözemedim. Superonline kullanırken 8Mbps alıyordum.

Sorgu sonuçlarınızı incelemek lazım.
Büyük ihtimal o bina ile sizin bina farklı kabinler üzerinden hizmet alıyor.

LinkedIn üzerinden ya da TTDestek twitter üzerinden Türk Telekom yetkililerine altyapı talebinde bulunabiliyorsanız sağlıklı bir çözüm sunacaklarına inanıyorum. Binanıza altyapı tanımlanması yapılacak.

Sorgu sonuçlarınızı incelemek lazım.
Büyük ihtimal o bina ile sizin bina farklı kabinler üzerinden hizmet alıyor.

LinkedIn üzerinden ya da TTDestek twitter üzerinden Türk Telekom yetkililerine altyapı talebinde bulunabiliyorsanız sağlıklı bir çözüm sunacaklarına inanıyorum. Binanıza altyapı tanımlanması yapılacak.
Port ile alakalı bir durum olabilir mi hocam? Dilerseniz müşteri hizmetlerini arayıp sorun.
(Yan daire ile benim dairem arasındaki fark)

Hocam yan bina değil yan daire. Yan bina olsaydı fiber başvurusu yapacaktım ama yan daire ve ilk katta VDSL var iken bizde olmamasını anlayamadım. Müşteri hizmetlerini arayıp VDSL portuna bağlamalarını istesem yaparlar mı? Bir de TürkNet'e geçmeyi düşünüyorum. Önerir misiniz?

(Yan daire ile benim dairem arasındaki fark)

Hocam yan bina değil yan daire. Yan bina olsaydı fiber başvurusu yapacaktım ama yan daire ve ilk katta VDSL var iken bizde olmamasını anlayamadım. Müşteri hizmetlerini arayıp VDSL portuna bağlamalarını istesem yaparlar mı? Bir de TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum. Önerir misiniz?

Yapabilme ihtimalleri yüksek. TurkNet sorgulama sonuçlarında kaç Mbps alabiliyorsunuz? Eğer 75-80Mbps olarak görünüyorsa tahmini port hızınızı 100Mbps olarak görecektir. 85 - 90 download hızları alabilirsiniz.

TurkNet sorgulama sonuçlarımda da aynı şekilde 8Mbps alıyorum, komşum 79 alıyor. En iyisi müşteri hizmetlerini arayıp konuşmak sanırım. Cevaplarınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı