Yanık veriyolu tamir edilebilir mi?

wartuni

Decapat
Kullanmakta olduğum ASUS M4A89GTD Pro USB3 anakart RAM sorunu verip Memok ışığı bir türlü sönmedi. Anakartı tamamen söküp baktığımda arkasında bir veri yolunun yanmış olduğunu gördüm. Tam en sağdaki RAM slotunun en altında kısa bir veri yolu sebebini anlayamadığım şekilde zarar görmüş.
Yanığa elimle dokununca altındaki sarı düz kablo meydana çıktı kopukluk var acaba kendim ince bir kablo ile başlangıç ve bitiş yerlerine lehim yapsam sorun çözülür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. Dikkatlice, kaplaması bulunan bir teli hedefe lehimlerseniz, sorun çözülür. Ama dediğim gibi, dikkatlice lehimleyin, kaş yaparken göz çıkarmayın. Daha kolay çözüm, 4 kit bellek yoksa, diğer 2 slotu kullanabilirsiniz. Son olarak, çözersiniz ama, niye yolun yandığını bulmak lazım. Slot içindeki pinler mi kısa devre yaptı, bellek mi sorunlu? Bakmak lazım.

Bence o anakartı at çöpe, sistemin diğer bileşenlerine zarar verebilir. O anakarta güvenilmez artık.

Cevaplar için teşekkürler. Hocam işin ilginci aynı özellikte bilgisayardan 2 adet toplamıştım 10 yıldan uzun süredir kullanıyorduk.
Babamın olan bilgisayar çok önceden bu MEMOK! hatasını vermişti kullanmıyor diye dikkatli incelemedim bozulmuş deyip kenarı kaldırdım. Şimdi benim bilgisayarı inceledikten sonra onada baktım meğer o blgisayarda da bu sorunu varmış.

Anakart: 4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 2000(O.C.)/1333/1066 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory desteklediği yazıyor.
Ramler: G.Skill F3-12800CL6D-4GBPI (DualKit) 2GBx2=4GB DDR3-1600Mhz

Elimde toplamda 5 adet farklı ddr3 ramler var dün gece tek slot vb. kombinasyonlar ile deneyerek açmaya çalıştım fakat nafile MEMOK! ışığı yanıyor devamlı tuşa basıp bekledikten sonra ışık yanıp yanıp sönüyor fakat sonuç aynı siyah ekran. Tamir için bilgisayarcıya götürsem anakart değeri kadar ücret isterler gibi geliyor kendim ince telefon kablosu tarzı kablo ile yapmayı deneyeceğim bakalım hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…