Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: ECS H81H3-M7
İşlemci: Intel Core i7 4790
HDD: Western Digital WD10EZEX 1 TB 7200 RPM
RAM: Crucial CT102446BA160B.C16FER 1x8GB DDR3 1600MHZ
Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
Ekran kartı: Galaxy GT730
PSU: Casper Fsp250-50hmn
Monitör: AOC G2868PQU 28" 4K 3840×2160 1 MS 60 Hz TN panel
UPS: Tunçmatik TSK5208
Mouse: Casper B309
Klavye: Casper K1500
Akım korumalı priz: Monster MPEXP100U
Yazıcı: Epson L4160
- Meslek
- Espiri mühendisi
Herkese merhaba!
Bugün, bana verilen “Yanlış bilgilendirme” cezası hakkında konuşmak istiyorum.
7 Mart 2019 tarihinde, Sosyal’e üye olduktan, 4 gün sonra bana bu cezayı vermişsiniz.
Bir de yanlış bilgilendirme cezası verdiğiniz mesaja bakalım;
Ne demişim; Bence de PC almayın demişim, güncel oyunları kaldırabilecek, özellikleri iyi bilgisayarlar için 9.500 TL gerekiyor demişim.
Benim demek istediğim şey bilgisayarların 9.000 küsur TL olması değil.
Demek istediğim şey, “güncel oyunları kaldırabilecek, özellikleri iyi” olan bilgisayarların pahalı olması.
Yani, bu mesajımda şunu demeye çalışmıştım;
“En güncel oyunları kaldırabilecek, özellikleri çok iyi bilgisayarlar bence biraz pahalı.
3.500 TL’ye alacağın bilgisayarın seni hayal ettiğin kadar memnun edeceğini düşünmüyorum.
Bu sebepten dolayı bence PS almalısın.”
Ama, bizim “süper zekâ moderatör” gelmiş, (herhalde) benim; “piyasada bulabileceğin herhangi bir bilgisayar 9.500 TL.
Bu yüzden PS4 almalısın.” Demek istediğimi zannedip, hem mesajımı “yanlış bilgilendirme” işaretleyip hem de beni 3 saat olacağına 1 gün cezalandırdı!
Aynı konuya yazılan;
3.500 TL’ye alacağın bilgisayar ile en güncel oyunları kasmadan oynayabilirsin.
Tarzında yazılan bir mesajı, ben “Yanlış bilgilendirme” olarak raporlayınca,
“o bütçeye toplayacağın güncel bir bilgisayar senin düşündüğünden çok daha fazla süre seni götürecektir.”
Şeklinde, ceza vermeden düzenleyebiliyorsunuz. (Yanlış hatırlamıyorsam)
Ama, bana gelince ceza vermek işinize geldiği için “taaak” diye “yanlış bilgilendirme”yi yapıştırıyorsunuz!
Bu yaptığınız hiç adil ve etik değil!
Farklı bir yanlış bilgilendirme yapan mesajı raporlayınca bu şekilde bildirim gönderebiliyorsunuz.
Bildirimde, mavi ile işaretlediğim kısma dikkat!
“(…) kesin bu şekildedir demediği için yanlış bilgilendirme uyarısı vermiyoruz.”
Demişsiniz. Peki benim mesajıma bir bakın. “Kesin bu şekildedir” demiş miyim?
Mesajımda;
“Kesin bu şekildedir” kelimeleri geçiyor mu?
Bir de Mikail Fidan’ın, yanlış bilgilendirme uyarıları hakkında açılan konuya verdiği cevaba bakalım;
Ne diyor mesajda?
“Karşı taraf yanlış bilgide ısrarcı olmadıkça ceza o kadar gerekli değil.” Diyor.
Peki ben, “yanlış bilgi” olarak işaretlenen mesajımda, konu içerisinde “yanlış bilgi” de ısrarcı olmuş muyum? (“Benim mesajım kesinlikle doğru. %100 doğru.” Şeklinde konu içerisine bir tane daha mesaj atmak gibi)
Yine, aynı mesajda şöyle diyor;
“Çok emin olmadıkça yanlış bilgi cezası vermiyoruz.”
Şimdi, soruyorum;
Benim mesajımda, yanlış bilgilendirme olduğuna “çok emin olunacak” şekilde bir hata var mı?
Ayrıca bir gün güvenlik bölümünde gezerken,
Bir kullanıcının mesajına bir not düşüldüğünü gördüm.
Yani mesaj, yanlış anlaşıldığı zaman isterseniz doğru gördüğünüz şekilde düzenleyebiliyormuşsunuz.
Ama, bana cezayı “şaaaaak” diye yapıştırıyorsunuz.
Madem yanlış anladınız, o zaman diğer arkadaşınki gibi, meseleyi daha açık anlatacak şekilde düzenleyebilirdiniz
Mesajımda yanlış anlaşılmaya sebep olabilecek bir hata varsa bile, ceza kesecek kadar ciddi bir hata yok.
Yanlış anlamanızın cezasını bana çektiriyorsunuz.
Madem yanlış anladınız, benim mesajımı da en basit şekilde;
“Bence de PC almayın, en güncel oyunları kaldırabilecek, özellikleri en üst seviyede bilgisayarlar için bütçenizden yüksekte bir fiyat gerekebiliyor.”
Şeklinde düzenleyebilirdiniz.
Böylece (diğer üyeler tarafından) yanlış anlaşılma ihtimalim tamamen ortadan kalkabilirdi.
Lütfen, cevap hakkımı elimden alıp konumu kilitlemeyin!
Sevgilerimle
Bugün, bana verilen “Yanlış bilgilendirme” cezası hakkında konuşmak istiyorum.
7 Mart 2019 tarihinde, Sosyal’e üye olduktan, 4 gün sonra bana bu cezayı vermişsiniz.
Bir de yanlış bilgilendirme cezası verdiğiniz mesaja bakalım;
Ne demişim; Bence de PC almayın demişim, güncel oyunları kaldırabilecek, özellikleri iyi bilgisayarlar için 9.500 TL gerekiyor demişim.
Benim demek istediğim şey bilgisayarların 9.000 küsur TL olması değil.
Demek istediğim şey, “güncel oyunları kaldırabilecek, özellikleri iyi” olan bilgisayarların pahalı olması.
Yani, bu mesajımda şunu demeye çalışmıştım;
“En güncel oyunları kaldırabilecek, özellikleri çok iyi bilgisayarlar bence biraz pahalı.
3.500 TL’ye alacağın bilgisayarın seni hayal ettiğin kadar memnun edeceğini düşünmüyorum.
Bu sebepten dolayı bence PS almalısın.”
Ama, bizim “süper zekâ moderatör” gelmiş, (herhalde) benim; “piyasada bulabileceğin herhangi bir bilgisayar 9.500 TL.
Bu yüzden PS4 almalısın.” Demek istediğimi zannedip, hem mesajımı “yanlış bilgilendirme” işaretleyip hem de beni 3 saat olacağına 1 gün cezalandırdı!
Aynı konuya yazılan;
3.500 TL’ye alacağın bilgisayar ile en güncel oyunları kasmadan oynayabilirsin.
Tarzında yazılan bir mesajı, ben “Yanlış bilgilendirme” olarak raporlayınca,
“o bütçeye toplayacağın güncel bir bilgisayar senin düşündüğünden çok daha fazla süre seni götürecektir.”
Şeklinde, ceza vermeden düzenleyebiliyorsunuz. (Yanlış hatırlamıyorsam)
Ama, bana gelince ceza vermek işinize geldiği için “taaak” diye “yanlış bilgilendirme”yi yapıştırıyorsunuz!
Bu yaptığınız hiç adil ve etik değil!
Farklı bir yanlış bilgilendirme yapan mesajı raporlayınca bu şekilde bildirim gönderebiliyorsunuz.
Bildirimde, mavi ile işaretlediğim kısma dikkat!
“(…) kesin bu şekildedir demediği için yanlış bilgilendirme uyarısı vermiyoruz.”
Demişsiniz. Peki benim mesajıma bir bakın. “Kesin bu şekildedir” demiş miyim?
Mesajımda;
“Kesin bu şekildedir” kelimeleri geçiyor mu?
Bir de Mikail Fidan’ın, yanlış bilgilendirme uyarıları hakkında açılan konuya verdiği cevaba bakalım;
Ne diyor mesajda?
“Karşı taraf yanlış bilgide ısrarcı olmadıkça ceza o kadar gerekli değil.” Diyor.
Peki ben, “yanlış bilgi” olarak işaretlenen mesajımda, konu içerisinde “yanlış bilgi” de ısrarcı olmuş muyum? (“Benim mesajım kesinlikle doğru. %100 doğru.” Şeklinde konu içerisine bir tane daha mesaj atmak gibi)
Yine, aynı mesajda şöyle diyor;
“Çok emin olmadıkça yanlış bilgi cezası vermiyoruz.”
Şimdi, soruyorum;
Benim mesajımda, yanlış bilgilendirme olduğuna “çok emin olunacak” şekilde bir hata var mı?
Ayrıca bir gün güvenlik bölümünde gezerken,
Bir kullanıcının mesajına bir not düşüldüğünü gördüm.
Yani mesaj, yanlış anlaşıldığı zaman isterseniz doğru gördüğünüz şekilde düzenleyebiliyormuşsunuz.
Ama, bana cezayı “şaaaaak” diye yapıştırıyorsunuz.
Madem yanlış anladınız, o zaman diğer arkadaşınki gibi, meseleyi daha açık anlatacak şekilde düzenleyebilirdiniz

Mesajımda yanlış anlaşılmaya sebep olabilecek bir hata varsa bile, ceza kesecek kadar ciddi bir hata yok.
Yanlış anlamanızın cezasını bana çektiriyorsunuz.
Madem yanlış anladınız, benim mesajımı da en basit şekilde;
“Bence de PC almayın, en güncel oyunları kaldırabilecek, özellikleri en üst seviyede bilgisayarlar için bütçenizden yüksekte bir fiyat gerekebiliyor.”
Şeklinde düzenleyebilirdiniz.
Böylece (diğer üyeler tarafından) yanlış anlaşılma ihtimalim tamamen ortadan kalkabilirdi.
Lütfen, cevap hakkımı elimden alıp konumu kilitlemeyin!
Sevgilerimle