Yanlış işlenen devamsızlık düzeltilebilir mi?

baranulas54

Centipat
Daha fazla  
Merhaba lise 2 öğrencisiyim. 30.5 gün toplam devamsızlığım var. Ve çoğu sabah ilk derse geç kalmamdan dolayı okuduğum okulda sabah ilk derse geç kalan öğrenci e-Okul'a sabahtan yarım gün yok yazılıyor ve benim böyle toplam 18 kez sabahtan yarım gün devamsızlığım var. Normalde olması gerekenden farklı olarak yani sabah ilk geç kaldığımda geç olarak yazılması gerekmiyor mu? Ayrıca okul idaresinden bunun hakkında bir devamsızlık hafifletmesi istesen olur mu?

Merhaba lise 2 öğrencisiyim. 30.5 gün toplam devamsızlığım var. Ve çoğu sabah ilk derse geç kalmamdan dolayı okuduğum okulda sabah ilk derse geç kalan öğrenci e-Okul'a sabahtan yarım gün yok yazılıyor ve benim böyle toplam 18 kez sabahtan yarım gün devamsızlığım var. Normalde olması gerekenden farklı olarak yani sabah ilk geç kaldığımda geç olarak yazılması gerekmiyor mu? Ayrıca okul idaresinden bunun hakkında bir devamsızlık hafifletmesi istesen olur mu?

Yarım gün veya geç yazmak okulun insafına kalmış bir şey, bunların silinip silinmeyeceğiyle alakalı bir bilgim yok. Yapacağınız en mâkul şey bir veliniz ile ilgili müdür yardımcısına giderek durumunuzu izah etmeniz, bundan sonra geç kalmayacağınıza söz verirseniz geç kalmalarınızı faaliyet olarak göstererek ilgilenirler belki.

Genellikle ilk 10 ile 15dk içeresinde gelirseniz geç olarak geçiyor ancak bazen arkadaşın dediği gibi okuldan okula değişebiliyor devamsızlık hakkında da bi fikrim yok sınırı geçmişsin sildirebilirmisin bilmiyorum.

birkaç yerde gördüm meb yönetmeliğine göre ilk ders saati geç kalan öğrenci "GEÇ" 3 veya daha fazla derse geç kalan öğrenci tam gün yok yazılır diye b ir yönetmelik gördüm acaba idareden hafifletme istersem yani 18 kez sabahtan yarım gün devamsızlığı olması gereken hale yani geç olarak değiştirirlermi eğer olursa devamsızlığım 7.5 gün hafiflemiş olur bunu merak ettim

birkaç yerde gördüm meb yönetmeliğine göre ilk ders saati geç kalan öğrenci "GEÇ" 3 veya daha fazla derse geç kalan öğrenci tam gün yok yazılır diye b ir yönetmelik gördüm acaba idareden hafifletme istersem yani 18 kez sabahtan yarım gün devamsızlığı olması gereken hale yani geç olarak değiştirirlermi eğer olursa devamsızlığım 7.5 gün hafiflemiş olur bunu merak ettim
dediğim gibi 1 kereliğine 1. dersi kaçırdım ve bende yarım gün yok yazıldım geç olması için dediğim gibi dersin başından 10-15dk içinde geçerli oluyor bizim okulda hafifletme için sizin gitmeniz yeterli olmayacaktır velinizle gidip deneyin.

burada dediğinizden farklı yazıyor yani okul ilk 10dk dışında gelenleri geç yazmak durumunda ama okul yarım gün yapıyor umarım düzeltilir yoksa sınıfta kalırım

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-07 122606.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-07 122606.png
    37,6 KB · Görüntüleme: 23
burada dediğinizden farklı yazıyor yani okul ilk 10dk dışında gelenleri geç yazmak durumunda ama okul yarım gün yapıyor umarım düzeltilir yoksa sınıfta kalırım
Velininiz ile beraber müdür yardımcınıza giderseniz sorununuzun %90 ihtimalle çözüleceği kanaatindeyim. Hiç o geç, yarım işlerine girmeyin; olumsuz geri bildirim alabilirsiniz.

Yanlış işlenen başlık denince yanlışıkla yazılmış devamsızlık diye düşünerek konuya girdim de diğer türlü okul inisiyatifinde. Normalde ilk 10-15 dakika geç yazılır ve 5 geç kalma da 1 yarım gün ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı