Arkadaşlar motorumun ön lastiği eskimişti bende daha önce lastikçide değiştirdiğim arka tekerdeki lastiğin aynısını satın alıp kendim değiştirdim ancak lastiği ters yönde takmışım ve ön lastiğin ince olması gerektiğini öğrendim. Bu şekilde kullanmaya devam etsem sorun olur mu?
Merhaba, lastiğinizdeki ok işareti hangi yönü gösteriyor ise o yönde takılması gerekiyor aksi halde lastik yol tutuşunda sıkıntı yaratır ve motor titreme yapar ayrıca yağmurlu havalarda sıkıntı yaşarsın.
Arkadaşlar motorumun ön lastiği eskimişti bende daha önce lastikçide değiştirdiğim arka tekerdeki lastiğin aynısını satın alıp kendim değiştirdim ancak lastiği ters yönde takmışım ve ön lastiğin ince olması gerektiğini öğrendim. Bu şekilde kullanmaya devam etsem sorun olur mu?
Kaza yapmana sebebiyet verir yağmurda suları dışarı atacakken içeriye doğru atmaya başlar kayarsın üzülürsün. Lastikçiye gitmen gerekiyor adam gibi yapsınlar dostum.
Lastiğin ters yönde takılması yol tutuşunu etkiler, yağmurlu bir havada buz pateni yaparmışcasına kayabilirsiniz veya bir dönüşe hızla girdiğinizde normalde rahatça dönecekken asfalt ile öpüşebilirsiniz.
Dostum bir daha lastik alırsan lütfen internet üzerinden alma çünkü almış olduğun lastik kesinlikle hangi yılda yaşıyorsan o yıldaki lastik olmalı. Soruna gelecek olursak iade politikasının bunu kabul edeceğini sanmıyorum.