Yapay zeka bilgisayar mühendisliğini bitirecek mi?

Makaleler
49
Merhaba,

ChatGPT, Gemini vb. yapay zekaları bilgisayar mühendisliğini bitirir mi?

Öğretim üyelerinin mesleğini elinden alabilir mi? Ben hemen alacağı konusunda meçhul bakıyorum ama yine de sormak istedim.

Bu hocalar çok az dil biliyor. Kimisi 2-3 dil biliyorum ve bana yetiyor diyor. Birisi: "Benim araştırma alanım bu. Ve bana Matlab ve C++ yetiyor. Başkasına da ihtiyaç duymuyorum hiç."

Bu iki dil bilerek hayatını devam ettiren hocalar bana yalan mı söylüyor acaba?

Bitirirse diğer mühendislik alanlarını, hatta diğer meslekleri de bitirir. Sadece bilgisayar mühendisliğinin etkileneceğini düşünmek mantıklı değil.

GPT-4 alanında yapılan bazı araştırmaları ve makaleleri inceledim. Genel olarak insan benzeri performans gösterebildiği ve potansiyelinin çok yüksek olduğuna dair sonuçlar var.

Bu hocalar çok az dil biliyor. Kimisi 2-3 dil biliyorum ve bana yetiyor diyor. Birisi: "Benim araştırma alanım bu. Ve bana Matlab ve C++ yetiyor. Başkasına da ihtiyaç duymuyorum hiç."

Bir iki dilde gerçekten ustalaştıysalar, hayatlarını geçindirmek için yeterli olur. Önemli olan çok dil bilmek değil ki hocam? Yalan söylediklerini sanmıyorum, en azından bence olabilecek bir şey.

Bir iki dilde gerçekten ustalaştıysalar, hayatlarını geçindirmek için yeterli olur. Önemli olan çok dil bilmek değil ki hocam? Yalan söylediklerini sanmıyorum, en azından bence olabilecek bir şey.
Evet, çok dil bilmenin alakası yokmuş. Şimdi anladım, biraz araştırma yaparak. Gerçekten de yetiyormuş, araştırma alanları için gerekli diller olduğu için. Her hocanın ilgi alanı farklı. O yüzden değişebiliyor.

Ama yazılım mühendisliği hakkında düşünürsek biraz kafa bocalar gibi yapıyor. Zaten işleri yazılım.

Merhaba,

ChatGPT, Gemini vb. yapay zekaları bilgisayar mühendisliğini bitirir mi?

Öğretim üyelerinin mesleğini elinden alabilir mi? Ben hemen alacağı konusunda meçhul bakıyorum ama yine de sormak istedim.

Bu hocalar çok az dil biliyor. Kimisi 2-3 dil biliyorum ve bana yetiyor diyor. Birisi: "benim araştırma alanım bu. Ve bana Matlab ve C++ yetiyor. Başkasına da ihtiyaç duymuyorum hiç."

Şu anki durumda yapay zeka organizasyon konusunda bir insan beynine zaten yetişemiyor. En basitinden yapacağın kodu ne kadar detaylı yazarsan yaz bir yerde takılıyor ve takıldığı şey aslında ufacık bir şey olmasına rağmen birkaç düzeltmede bile başaramıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben birçok meslek Dalin'ın ileride yerini yapay zekaya bırakacağını düşünüyorum. İlk olarak otomasyon alanında başlar ki başladı da çünkü basit ve rutine dayalı işlerde hata payı çok az olur. Yazılım konusunda ise yol alması gereken çok yol var. Şu anki gelişmeler ile sorunuza çok zor cevabını verebilirim.

Çevremde yazılıma veya bilgisayar alanına ilgili gençlere kesinlikle veri ve yapay zeka alanında çalışmalarını tavsiye ediyorum. Bu iki alanda kendini geliştirenlerin işsiz kalmayacağını bilakis farklı fırsatların (dolgun maaş ile farklı ülkelerde köklü veya gelecek vaat eden startup şirketlerde kariyer gibi) önlerine çıkacağını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı