Barış Kılıç 1936
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar haftaya salıya kadar bitmesi gereken bir projem var projenin ana teması şu şekilde: Python üzerinden bir program yazacağız bu program normal bir yapılacaklar listesi gibi gözükecek fakat yapılacak işi girdiğimizde bize bu işi saat kaçta yapacağımızı veya girdiğimiz görevleri hangi sırayla (kolaydan zora veya zordan kolaya anlayıp) yapacağımızı söylemeli. Elimde bir kod var fakat kesinlikle çalışmıyor (ChatGPT'ye yazdırdım.). Henüz yapay zekayı Python'a getirme işini çözebilmş değilim, eğer herhangi bir yapay zekayı nasıl Python programında çalıştırılacağını bilen varsa yardım ederse çok sevinirim. (Kodu aşağıya bıraktım)
Nasıl kod ekleneceğini bilmiyorum, reportlamazsanız sevinirim.
Kod:
import openai
# OpenAI API anahtarını buraya ekle
openai.api_key = "ÖRNEK ANAHTAR"
# Görevleri saklamak için boş bir liste
gorevler = []
def yapay_zeka_zaman_oner(zorluk_seviyesi):
prompt = (
f"Bir kişi {zorluk_seviyesi} bir görev yapmak istiyor. "
"Görevin yapılabileceği günün hangi zaman dilimlerini önerirsiniz? "
"Sabah, öğle, akşam ya da gece gibi detaylarla öneriler verin."
)
try:
response = openai.ChatCompletion.create(
model="gpt-3.5-turbo",
messages=[
{"role": "system", "content": "Zaman yönetimi konusunda uzmansın."},
{"role": "user", "content": prompt}
],
max_tokens=100
)
return response['choices'][0]['message']['content'].strip()
except Exception as e:
print(f"OpenAI API hatası: {e}")
return "Zaman önerisi alınamadı."
def gorev_ekle(isim, zorluk_seviyesi):
zaman_onerisi = yapay_zeka_zaman_oner(zorluk_seviyesi)
yeni_gorev = {
'isim': isim,
'zorluk_seviyesi': zorluk_seviyesi,
'zaman_onerisi': zaman_onerisi,
'tamamlandi': False
}
gorevler.append(yeni_gorev)
print(f"Görev eklendi: {isim} | Zaman önerisi: {zaman_onerisi}")
def gorevleri_goruntule():
if not gorevler:
print("Hiç görev bulunmamaktadır.")
else:
for idx, gorev in enumerate(gorevler):
durum = "Tamamlandı" if gorev['tamamlandi'] else "Tamamlanmadı"
print(f"{idx + 1}. Görev: {gorev['isim']} | Zorluk: {gorev['zorluk_seviyesi']} | "
f"Zaman önerisi: {gorev['zaman_onerisi']} | Durum: {durum}")
def gorev_guncelle(gorev_num):
try:
gorev_num = int(gorev_num) # Girdi sayısal değilse ValueError hatası alınır
gorev = gorevler[gorev_num - 1]
gorev['tamamlandi'] = True
print(f"Görev güncellendi: {gorev['isim']} tamamlandı.")
except (IndexError, ValueError):
print("Geçersiz görev numarası. Doğru bir sayı girin.")
def tum_gorevleri_sil():
gorevler.clear() # global kullanmaya gerek kalmadan listeyi temizler
print("Tüm görevler silindi.")
def main():
while True:
print("\n--- Akıllı Görev Asistanı ---")
print("1. Görev Ekle")
print("2. Görevleri Görüntüle")
print("3. Görev Güncelle")
print("4. Tüm Görevleri Sil")
print("5. Çıkış")
secim = input("Seçiminizi yapın (1/2/3/4/5): ")
if secim == '1':
isim = input("Görev adını girin: ")
zorluk_seviyesi = input("Zorluk seviyesini girin (Kolay/Orta/Zor): ")
gorev_ekle(isim, zorluk_seviyesi)
elif secim == '2':
gorevleri_goruntule()
elif secim == '3':
gorev_num = input("Güncellemek istediğiniz görev numarasını girin: ")
gorev_guncelle(gorev_num)
elif secim == '4':
tum_gorevleri_sil()
elif secim == '5':
print("Uygulama kapatılıyor.")
break
else:
print("Geçersiz seçim, tekrar deneyin.")
if name == "main":
main()
Yok mu yardım edebilecek biri?Arkadaşlar haftaya salıya kadar bitmesi gereken bir projem var projenin ana teması şu şekilde: Python üzerinden bir program yazacağız bu program normal bir yapılacaklar listesi gibi gözükecek fakat yapılacak işi girdiğimizde bize bu işi saat kaçta yapacağımızı veya girdiğimiz görevleri hangi sırayla (kolaydan zora veya zordan kolaya anlayıp) yapacağımızı söylemeli. Elimde bir kod var fakat kesinlikle çalışmıyor (ChatGPT'ye yazdırdım.). Henüz yapay zekayı Python'a getirme işini çözebilmş değilim, eğer herhangi bir yapay zekayı nasıl Python programında çalıştırılacağını bilen varsa yardım ederse çok sevinirim. (Kodu aşağıya bıraktım)
Kod:import openai # OpenAI API anahtarını buraya ekle openai.api_key = "ÖRNEK ANAHTAR" # Görevleri saklamak için boş bir liste gorevler = [] def yapay_zeka_zaman_oner(zorluk_seviyesi): prompt = ( f"Bir kişi {zorluk_seviyesi} bir görev yapmak istiyor. " "Görevin yapılabileceği günün hangi zaman dilimlerini önerirsiniz? " "Sabah, öğle, akşam ya da gece gibi detaylarla öneriler verin." ) try: response = openai.ChatCompletion.create( model="gpt-3.5-turbo", messages=[ {"role": "system", "content": "Zaman yönetimi konusunda uzmansın."}, {"role": "user", "content": prompt} ], max_tokens=100 ) return response['choices'][0]['message']['content'].strip() except Exception as e: print(f"OpenAI API hatası: {e}") return "Zaman önerisi alınamadı." def gorev_ekle(isim, zorluk_seviyesi): zaman_onerisi = yapay_zeka_zaman_oner(zorluk_seviyesi) yeni_gorev = { 'isim': isim, 'zorluk_seviyesi': zorluk_seviyesi, 'zaman_onerisi': zaman_onerisi, 'tamamlandi': False } gorevler.append(yeni_gorev) print(f"Görev eklendi: {isim} | Zaman önerisi: {zaman_onerisi}") def gorevleri_goruntule(): if not gorevler: print("Hiç görev bulunmamaktadır.") else: for idx, gorev in enumerate(gorevler): durum = "Tamamlandı" if gorev['tamamlandi'] else "Tamamlanmadı" print(f"{idx + 1}. Görev: {gorev['isim']} | Zorluk: {gorev['zorluk_seviyesi']} | " f"Zaman önerisi: {gorev['zaman_onerisi']} | Durum: {durum}") def gorev_guncelle(gorev_num): try: gorev_num = int(gorev_num) # Girdi sayısal değilse ValueError hatası alınır gorev = gorevler[gorev_num - 1] gorev['tamamlandi'] = True print(f"Görev güncellendi: {gorev['isim']} tamamlandı.") except (IndexError, ValueError): print("Geçersiz görev numarası. Doğru bir sayı girin.") def tum_gorevleri_sil(): gorevler.clear() # global kullanmaya gerek kalmadan listeyi temizler print("Tüm görevler silindi.") def main(): while True: print("\n--- Akıllı Görev Asistanı ---") print("1. Görev Ekle") print("2. Görevleri Görüntüle") print("3. Görev Güncelle") print("4. Tüm Görevleri Sil") print("5. Çıkış") secim = input("Seçiminizi yapın (1/2/3/4/5): ") if secim == '1': isim = input("Görev adını girin: ") zorluk_seviyesi = input("Zorluk seviyesini girin (Kolay/Orta/Zor): ") gorev_ekle(isim, zorluk_seviyesi) elif secim == '2': gorevleri_goruntule() elif secim == '3': gorev_num = input("Güncellemek istediğiniz görev numarasını girin: ") gorev_guncelle(gorev_num) elif secim == '4': tum_gorevleri_sil() elif secim == '5': print("Uygulama kapatılıyor.") break else: print("Geçersiz seçim, tekrar deneyin.") if name == "main": main()
Son düzenleme: