Yapay Zeka Gelecekte Önemini Yitirir Mi?

Honor Of Samurai

Centipat
Yapay zeka çok ilgimi çeken bir konu ve ileride kendimi geliştirip bu alanda önemli çalışmalar yapmak, başarabilirsem yapay zeka alanında çalışmalar yapan şirket kurmak istiyorum. Fakat yapay zekanın öneminin önümüzdeki yıllarda nasıl olacağını merak ediyorum. İnsanlar için daha önemsiz, daha az ilgi çeken bir hale mi gelir yoksa aksine bugünkünden daha önemli, insanların hayatını daha fazla etkileyen ve şimdikinden çok daha fazla ilgi çeken bir hale mi gelir?

Önemini kaybetmez. Ama o pazarı kapan kaptı. Yani hayal kurmaktan ziyade, başarılı olacağın mesleği seç. Yapay zeka alanında başarılı olacaksan, iyi bir üniversite kazanıp kendine iş bulacaksan neden olmasın. Ama Türkiyede ikinci sınıf insan olarak yaşadığını varsayman lazım. Buradaki sıradan bir üniversitedem mezun olup yurt dışında iş bulmak, başarılı olmak, hele ki şirket kurmak biraz hayalperestlik. Sonra başaramazsan "ben ağlaya ağlaya ders çalışırken sokakta top oynayan arkadaşım ev araba sahibi olmuş, ben koskoca yapay zeka mühendisiyim, bilmem kaç dil biliyorum, işsizim" diye sızlanırsın.

Ben CHAT GPT'inin doğrudan yapay zeka olduğunu düşünmüyorum artık. Eskiden düşünüyorumdum ya da yakın sanırdım. Taa direkt Wikipedia'dan bilgi çektiğini gördüğüme. Yani insan gibi düşünen veya yorumlayan bir şey yok. Olan biglileri gösteriyor zaten.

Ha kel Mahmut, ha Mahmut kel yani .

Dostum ChatGPT gibi teknolojileri arama motorları gibi düşünebilirsin. Arama motorlarından farklı olarak sana özgün text üretiyor ama günün sonunda eldeki malzeme internetteki veriler. Bazı noktalarda internetteki veriye bağlı overfitting ve underfitting yaşaması son derece normal. Senin karşılaştığın durum muhtemelen overfitting.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…