Yapay zeka ile Almanca öğrenmek mümkün mü?

deanwinnchester

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, şu an üniversitede Almanca hazırlık okuyorum ve 2 gün sonra sınavım var. A1 düzeyinde gireceğim ve ChatGPT, notebooklm ve Gemini yapay zekalarını kullanıyorum sizce bu yapay zekalar dil öğrenmek için faydalı mı? Mesela ChatGPT'ye bana Türkçe cümle yaz ben onu Almanca'ya çevireyim, notebooklm uygulamasına derste işlediğimiz kitabı atıp bana bunun hakkında sorular sor diyerek çalışıyorum.

Arkadaşlar selam, şu an üniversitede Almanca hazırlık okuyorum ve 2 gün sonra sınavım var. A1 düzeyinde gireceğim ve ChatGPT, notebooklm ve Gemini yapay zekalarını kullanıyorum sizce bu yapay zekalar dil öğrenmek için faydalı mı? Mesela ChatGPT'ye bana Türkçe cümle yaz ben onu Almanca'ya çevireyim, notebooklm uygulamasına derste işlediğimiz kitabı atıp bana bunun hakkında sorular sor diyerek çalışıyorum.

Bazen en basit sorulara bile saçma sapan cevap veriyorlar yanlış bilgi verebilirler.

A1-A2 Arası yardımcı olur. Daha ilerisinde pek yeterli olmayacaktır.

Bence gayet faydalı olur. Özellikle slang öğrenme noktasında falan da kullanabilirsiniz.

Ek öneri olarak yaptığınız çevirileri doğrulamanın ötesinde varsa alternatiflerini sunmasını da isteyebilirsiniz. Bu sayede farklı ifade tarzlarını öğrenme şansınız da olur. Tabii yaygın olanı bilmek önceliğiniz olmalı yoksa konuşurken garip karşılanabilirsiniz.

Sadece çeviri için kullanmayın derim direkt sohbet de edebilirsiniz. Kendinizi Almanca ifade edersiniz GPT de sizi hem düzeltir hem de açar.

Sizce okul dışı daha nereden dil öğrenmeme katkı sağlayabilirim ? Youtube okul ve yapay zeka yeterli midir?
Udemy'de ders paketleri var bunlar haricinde bir de ek olarak basit bir web sitesi önereyim tamamen giriş seviyedir bilginize.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı