Arkadaşlar selam, şu an üniversitede Almanca hazırlık okuyorum ve 2 gün sonra sınavım var. A1 düzeyinde gireceğim ve ChatGPT, notebooklm ve Gemini yapay zekalarını kullanıyorum sizce bu yapay zekalar dil öğrenmek için faydalı mı? Mesela ChatGPT'ye bana Türkçe cümle yaz ben onu Almanca'ya çevireyim, notebooklm uygulamasına derste işlediğimiz kitabı atıp bana bunun hakkında sorular sor diyerek çalışıyorum.
Arkadaşlar selam, şu an üniversitede Almanca hazırlık okuyorum ve 2 gün sonra sınavım var. A1 düzeyinde gireceğim ve ChatGPT, notebooklm ve Gemini yapay zekalarını kullanıyorum sizce bu yapay zekalar dil öğrenmek için faydalı mı? Mesela ChatGPT'ye bana Türkçe cümle yaz ben onu Almanca'ya çevireyim, notebooklm uygulamasına derste işlediğimiz kitabı atıp bana bunun hakkında sorular sor diyerek çalışıyorum.
Öğrenmeden kastım alıştırma yapmak yani konuyu işledim sonra daha iyi kavramak için yapay zekadan yararlanmak faydalı olur mu? Çünkü şu an ChatGPT sayesinde cümle kurmam gelişti.
Bence gayet faydalı olur. Özellikle slang öğrenme noktasında falan da kullanabilirsiniz.
Ek öneri olarak yaptığınız çevirileri doğrulamanın ötesinde varsa alternatiflerini sunmasını da isteyebilirsiniz. Bu sayede farklı ifade tarzlarını öğrenme şansınız da olur. Tabii yaygın olanı bilmek önceliğiniz olmalı yoksa konuşurken garip karşılanabilirsiniz.
Sadece çeviri için kullanmayın derim direkt sohbet de edebilirsiniz. Kendinizi Almanca ifade edersiniz GPT de sizi hem düzeltir hem de açar.
Öğrenmeden kastım alıştırma yapmak yani konuyu işledim sonra daha iyi kavramak için yapay zekadan yararlanmak faydalı olur mu? Çünkü şu an ChatGPT sayesinde cümle kurmam gelişti.
Kendinize Almanca öğretin. 125 ücretsiz dersle yeni bir dili hızla öğrenin. Tüm kelime hazinemiz anadili İngilizce olan kişiler tarafından konuşulmaktadır. Ücretsiz çevrimiçi yabancı dil dersleri